Δόθηκε το πράσινο φως ώστε το Tesla Model 3 να μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στη Ευρώπη από τον επόμενο μήνα. Το Model 3 πληροί τις απαιτήσεις για έγκριση κυκλοφορίας στους ευρωπαϊκούς δρόμους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής Οργάνωσης Οχημάτων (RDW). Η RDW είναι μία από τις αρχές στην Ευρώπη που έχει αναλάβει την άδεια κυκλοφορίας οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

1Διάβασε ακόμη

H Tesla θα πουλά 3.000 Model 3 ανά εβδομάδα στην Ευρώπη

Αυτή η σφραγίδα έγκρισης έρχεται σε καθοριστική χρονική στιγμή για την Tesla, καθώς προετοιμάζεται για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σχεδιάζουν να δαπανήσουν περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα και μπαταρίες τα επόμενα χρόνια.

Η Tesla δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας για να περιορίσει το κόστος, καθώς σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του Model 3, όπως και να βγάλει την βασική του έκδοση στην αγορά.

Σήμερα, η φθηνότερη έκδοση του Model 3 πωλείται στη Γηραιά Ήπειρο από τις 58.800 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση του πιο Model S ξεκινά από περίπου 89.000 ευρώ.

2Δες και αυτό

Οι τιμές του Tesla Model 3 στην Ευρώπη

To Tesla Model 3 θα είναι διαθέσιμο σε 14 ευρωπαϊκές αγορές και συγκεκριμένα σε εκείνες των Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Δανίας, Ελβετίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Λουξεμβούργου, Νορβηγίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

3Διάβασε επίσης

Ήδη σχεδόν 15.000 παραγγελίες για Tesla Model 3 στην Ευρώπη

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla παρουσίασε έναν νέο φορητό ταχυφορτιστή σπιτιού 9.6 kW που κοστίζει 500 δολάρια στις ΗΠΑ. Σε σχέση με τον Gen 2 Mobile Connector φορτιστή, προσφέρει 25% ταχύτερη φόρτιση και φυσικά είναι συμβατός με τα Model 3, Model X και Model S.