Η Apple απέλυσε 200 υπαλλήλους της που εργαζόταν στο τμήμα της αυτόνομης οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Η Apple προχώρησε στην απόλυση 200 υπαλλήλων της που εργάζονταν στο Project Titan, στο πρόγραμμα δηλαδή που αναπτύσσει λογισμικό για αυτόνομη οδήγηση.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε:

Διαθέτουμε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα που εργάζεται στα αυτόνομα συστήματα και στις σχετικές τεχνολογίες της Apple. Καθώς η βασική ομάδα επικεντρώνεται στην εργασία της πάνω σε βασικούς τομείς μέσα στο 2019, κάποια τμήματά της μεταφέρονται σε project άλλων τομέων της εταιρείας, όπου θα υποστηρίξουν το machine learning και άλλες πρωτοβουλίες της Apple.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία στα αυτόνομα συστήματα και η Apple έχει μοναδικές δυνατότητες να συμβάλει σε αυτό. Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο project για το machine learning που έγινε ποτέ.

Αρκετοί υπάλληλοι που επηρεάστηκαν από την αναδιάρθρωση του Project Titan παραμένουν στην Apple, αλλά μετακινούνται σε άλλα τμήματα της εταιρείας.

Στελέχη της εταιρείας έχουν τηρήσει σιγή ιχθύος τους τελευταίους μήνες για τα σχέδια της εταιρείας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, που όπως φαίνεται έχουν περιοριστεί από ένα φημολογούμενο όχημα σε εστίαση στο λογισμικό. Το 2016, η Apple απέλυσε υπαλλήλους από την ίδια ομάδα, καθώς στόχευε να αλλάξει την στρατηγική της.

Τον Αύγουστο του 2018 η Apple προσέλαβε τον Doug Field, προκειμένου μαζί με τον Bob Mansfield να ηγηθούν του Project Titan.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...