Πωλείται μια μινιατούρα 1:8 της Jordan που έκανε ντεμπούτο στην F1 o Michael Schumacher

Σχετικά άρθρα

Αν τυχαίνει να λατρεύεις την ιστορία της Formula 1 και παράλληλα να είσαι συλλέκτης μοντελάκια υπό κλίμακας, τότε αυτή η Jordan 191 σίγουρα θα σε ενδιαφέρει. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο με τον αριθμό 32 ήταν αυτό που έτρεξε ο Michael Schumacher στον πρώτο του αγώνα στην Formula 1, στο Spa του 1991.

Είναι υπό κλίμακα 1/8, και κοστίζει 4.495 δολάρια (€3.972). Στηρίζεται σε μια βάση, διαστάσεων 24×14 ιντσών (61×35,5 εκατοστά), ενώ υπάρχει και ειδική πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό, καθώς κυκλοφόρησαν μόλις 99.

Το μονοθέσιο αυτό είχε σχεδιαστεί από τον Gary Anderson, είχε κινητήρα Ford και κατέκτησε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 13 βαθμούς. Πρώτος οδηγός της ομάδας για τη χρονιά εκείνη ήταν ο Andrea de Cesaris. Δεύτερος οδηγός ο Bertand Gachot, όμως μετά την αντικατάστασή του, το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας πρόλαβαν και το οδήγησαν και οι Roberto Moreno, Alessandro Zanardi και ο Michael Schumacher. Το μονοθέσιο είχε πράσινο χρώμα λόγο της χορηγίας της 7up.

Διάβασε ακόμα

Θυμήσου το ντεμπούτο του Michael Schumacher στην F1 με την Jordan το 1991

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...