Η Koenigsegg σχηματίζει στρατηγική συνεργασία με την NEVS

Σχετικά άρθρα

Η Σουηδική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι σχηματίζει μια στρατηγική συνεργασία με την NEVS, για την ανάπτυξη μοντέλων σε ελαφρώς υψηλότερους όγκους παραγωγής με έμφαση την ηλεκτροκίνηση, καθώς και την ενίσχυση των ευκαιριών ανάπτυξης στον τομέα των supercars. Η NEVS αγόρασε το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Koenigsegg, προσφέροντας κεφάλαιο ύψους 150 εκατ. ευρώ, παίρνοντας μειοψηφικό πακέτο.

Επιπλέον, οι δύο εταιρίες σχημάτισαν μια κοινοπραξία για να επεκταθούν σε νέα τμήματα της αγοράς, όπου η NEVS θα συνεισφέρει αρχικό κεφάλαιο 150 εκατομμυρίων δολαρίων για το μερίδιο 65% των μετοχών της κοινοπραξία, με την Koenigsegg να αποκτά το 35% συνεισφέροντας πρωτίστως σε πνευματική ιδιοκτησία, άδειες τεχνολογίας και σχεδιασμό προϊόντων. Η συνεργασία θα εμβαθύνει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ Koenigsegg και NEVS, δημιουργώντας συνέργειες μεταξύ των γεωγραφικών αποτυπωμάτων, των εμπειριών και των ικανοτήτων τους.

Να θυμίσω, η NEVS (National Electric Vehicle Sweden) είναι η εταιρεία που εξαγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Saab μετά την πτώχευση της τελευταίας το 2012, και ανήκε σε κινέζικα χέρια. Πριν περίπου δύο εβδομάδες, όμως, η Evergrande Health, η εταιρία που είχε νομικές διαφορές με την Faraday Future, έδωσε 930 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της NEVS.

H Evergrande απόκτησε το 51% της NEVS, καταβάλλοντας ήδη το ποσό των 430 εκατ. δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα κατατεθούν όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή στα τέλη του μηνός.

ΠηγήKoenigsegg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τον V8 κινητήρα του Koenigsegg Jesko να παράγει 1.614 άλογα στο δυναμόμετρο

Το Koenigsegg Jesko είναι ένα απίστευτα γρήγορο hypercar που φορά τον 5,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, που η εταιρία ανακοινώνει πως αποδίδει 1.600 άλογα με...

Χάζεψε τη μοναδική Koenigsegg One:1 με εκτεθειμένο carbon σώμα

Η Koenigsegg κατασκεύασε μόλις επτά One:1, με την πρώτη να αποτελεί το λειτουργικό πρωτότυπο του μοντέλου και να το κρατά στις εγκαταστάσεις στο Angelholm της Σουηδίας. Οι...