Το μεγαλύτερο εξάρτημα από 3D εκτυπωτή βρίσκεται στο Hoonitruck του Ken Block

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ken Block παρουσίασε το νέο του “halo” αυτοκίνητο, που αποτελεί το κύριο αυτοκίνητο στο Gymkhana 10. Πρόκειται για το Hoonitruck ή αν προτιμάς ένα άκρως βελτιωμένο Ford F-150 του 1977.

To Hoonitruck βασίζεται πάνω σε ένα τροποποιημένο σωληνωτό πλαίσιο και κίνηση παίρνει από τον αλουμινένιο twin-turbo 3,5-λίτρων V6 κινητήρα που συναντάμε στο αγωνιστικό Ford GT, απόδοσης 914 ίππων. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω συστήματος τετρακίνησης παρόμοιο με αυτό που έχουν τα rally αγωνιστικά, υπάρχει εξατάχυτο κιβώτιο της Sadev, με την εξάτμιση του κινητήρα να βρίσκεται στα φτερά.

Πέραν της ιπποδύναμής του, ο κινητήρας του Hoonitruck ξεχωρίζει για ένα ακόμα μοναδικό στον κόσμο χαρακτηριστικό του: το μεγαλύτερο μεταλλικό εξάρτημα από τρισδιάστατο εκτυπωτή που φτιάχτηκε ποτέ στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί προϊόν συνεργασίας και προσπαθειών της Ford σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μηχανικοί της Ford Performance στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν προσομοιώσεις απόδοσης του κινητήρα και συνεργάστηκαν με μία ομάδα τεχνικών στο τμήμα έρευνας της Ford από την Ευρώπη, οι οποίοι ανέλαβαν τη δομική ανάλυση για τη σχεδίαση του εξαρτήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=6GsuRCGEZno

Σε συνεργασία με το ινστιτούτο προσθετικής ψηφιακής κατασκευής (Digital Additive Production) RWTH του Aachen, η ομάδα κατασκεύασε ένα περίπλοκο αυλό εισαγωγής από αλουμίνιο που παρέχει αέρα από τους υπερσυμπιεστές στους κυλίνδρους του κινητήρα.

Δες εδώ το Gymkhana TEN

Gymkhana TEΝ: Ο Ken Block καίει λάστιχο με πέντε “θηρία” του σε πέντε πόλεις

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...