Ένα δυνητικός πελάτης ενός μοντέλου της Νio, το οδηγούσε σε μια κεντρική λεωφόρο του Πεκίνου όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε προκειμένου να κάνει αναβάθμιση λογισμικού.

Ο οδηγός έμεινε κλειδωμένος μέσα στο αυτοκίνητο για περισσότερο από μια ώρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η over-the-air αναβάθμιση του λογισμικού του μοντέλου. Κατά τη διάρκεια του update, κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου διεκόπη, με τον οδηγό να μην μπορεί ούτε να ανοίξει τα παράθυρα και φυσικά ούτε να ανοίξει την πόρτα για να βγει έξω.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί προκειμένου να βοηθήσουν τον άνδρα, αλλά ήταν αδύνατο να ανοίξουν το αυτοκίνητο, χωρίς να προκαλέσουν υλικές ζημιές σε αυτό. Έτσι περίμεναν υπομονετικά μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και το μοντέλο γίνει ξανά πλήρως λειτουργικό.

Η Nio ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό λέγοντας πως ο οδηγός ενεργοποίησε κατά λάθος την διαδικασία αναβάθμισης, ενώ βρισκόταν μποτιλιαρισμένος στην λεωφόρο Changan. Η εταιρία δήλωσε πως θα βελτιώσει την διαδικασία αναβάθμισης, προκειμένου να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο περιστατικό.