Η Lamborghini στο περιθώριο του Retromobile Show στο Παρίσι παρουσίασε την Miura SV του Jean Todt, που αναπαλαίωσε πρόσφατα το τμήμα Polo Storico.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1972 και ο πρώτος της ιδιοκτήτης βρισκόταν στη Νότιο Αφρική. Βαμμένη στο Rosso Corsa χρώμα, με αρκετά χρυσά στοιχεία, η συγκεκριμένη Miura SV έχει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις.

Μετά από 47 χρόνια, όταν το αυτοκίνητο έφτασε στις εγκαταστάσεις της Lamborghini απείχε αρκετά από το να χαρακτηριστεί σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο διέθετε όλα τα αυθεντικά μέρη, με τους ανθρώπους της Polo Storico να χρειάζονται 13 μήνες προκειμένου να την αποκαταστήσουν πλήρως.

Το αυτοκίνητο, που πλέον ανήκει στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, του παραδόθηκε στο περιθώριο του Retromobile Show, από τον CEO της Lamborghini, τον Stefano Domenicali.

Στο περίπτερο της ιταλικής εταιρίας βρίσκεται και μια 400 GT του 1966, με αριθμό πλαισίου 0592, που ανήκει σε έναν Καναδό συλλέκτη, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται και αυτό στα χέρια των ανθρώπων της Polo Storico προκειμένου να το ανακατασκευάσουν.