Η νέα Stratos διαθέσιμη και με χειροκίνητο κιβώτιο

Σχετικά άρθρα

Πριν έναν χρόνο, στην έκθεση της Γενεύης, η Manifattura Automobili Torino (MAT) παρουσίασε την νέα Stratos, η οποία θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 25 μονάδων.

Σήμερα, η MAT ανακοίνωσε ότι στην φετινή έκθεση της Γενεύης, η οποία ανοίγει τις πύλες της σε κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες, θα παρουσιάσει τη νέα Stratos εφοδιασμένη με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και το πρώτο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Αυτό, με αριθμό πλαισίου 001, θα είναι ενός πελάτη της από την Γερμανία, ενώ το δεύτερο που θα κατασκευάσει θα πάει στις Η.Π.Α.

Tο κόστος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα €500.000, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να παρέχει και μια Ferrari 430 Scuderia, πάνω στην οποία “χτίζεται” η νέα Stratos, και σήμερα κατά μέσο όρο κοστίζει πάνω από €150.000. Έτσι, για να φέρει στη ζωή τη νέα Stratos, η MAT παίρνει μια 430 Scuderia και “κόβει” 200 χλστ. το μεταξόνιο της, ενώ μηχανικά τοποθετεί μια νέα εισαγωγή αέρα και νέα εξάτμιση, αυξάνοντας την απόδοση του 4,3-λίτρων V8 στα 550 άλογα, από τα 510 της Ferrari. Θα υπάρχουν, όμως, και επιπλέον επιλογές ώστε η απόδοση του να αγγίξει τα 600 άλογα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων ή ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο, και τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μην ανακοινώνεται για την ώρα.

Το σώμα είναι κατασκευασμένο από carbon, συνολικά το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.250 κιλά και έχει αναλογία βάρους 44/56. Η Manifattura Automobili Torino είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Glickenhaus SGC003, Apollo IE και Devel Sixteen, ενώ ξεκαθαρίζει πως στο project δεν εμπλέκεται ούτε η Ferrari, αλλά ούτε και ο οίκος Pininfarina.

Πηγήallcarindex

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...