Η McLaren ανακοίνωσε ότι ανανέωσε -για τρίτη φορά- το συμβόλαιο της με την Ricardo, ώστε η τελευταία να συνεχίσει να προμηθεύει την πρώτη με κινητήρες. Όπως ξέρεις, οι κινητήρες που τοποθετούνται στα μοντέλα της McLaren προέρχονται από την Ricardo, η οποία είναι μια βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων (και όχι μόνο) με έδρα το Shoreham.

Με την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία έγινε πριν λίγες μέρες, η McLaren συνεχίζει ακάθεκτη στην υλοποίηση του στρατηγικού της προγράμματός Track 25, το οποίο αναφέρει ότι θα δούμε 18 νέα αυτοκίνητα μέχρι το 2025, και από τότε όλα τα μοντέλα της εταιρείας θα είναι υβριδικά.

Από το 2011, όταν και η McLaren ξεκίνησε να προσφέρει αυτοκίνητα δρόμου με την MP4-12C, η Ricardo έχει αποτελέσει το μοναδικό προμηθευτή κινητήρων της McLaren, και από τότε έχουν παραδοθεί στο Woking πάνω από 15.000 κινητήρες, ενώ μόνο το 2018 ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τους 5.000.

Η σχέση Ricardo και McLaren μετράει πάνω από 25 χρόνια, καθώς ξεκίνησε όταν η πρώτη έφτιαξε το κιβώτιο ταχυτήτων για τον 12-κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα της BMW της McLaren F1. Για την ανανέωση της συνεργασίας με τη Ricardo, ο CEO της McLaren Automotive, Mike Flewitt, δήλωσε:

Η Ricardo μοιράζεται το πάθος της McLaren για εξαιρετικές επιδόσεις, καινοτομία και ποιότητα προϊόντων. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Ricardo και να λάβουμε την πλήρη υποστήριξή της καθώς εφαρμόζουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο Track 25.