Επίσημο: Η Racing Point παρουσίασε το νέο μονοθέσιο και χορηγό της

Σχετικά άρθρα

Η Racing Point γίνεται η τρίτη ομάδα που παρουσιάζει σήμερα το νέο της μονοθέσιο για τη σεζόν του 2019 στην Formula 1. Εκτός του μονοθεσίου, η νέα ομάδα παρουσίασε επίσημα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Καναδά, στο Τορόντο, το νέο της χορηγό τίτλου, την Sportpesa, μια πλατφόρμα αθλητικών στοιχημάτων με δραστηριότητες στην Κένυα, την Τανζανία, τη Νότια Αφρική, τη Νήσο του Μαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρόλα αυτά, διατηρεί το ροζ χρώμα της, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 χάρη στον χορηγό BWT, μια αυστριακή εταιρία διαχείρισης νερού. Η συνεργασία με την Sportpesa θα είναι πολυετής, χωρίς να καθορίζεται ακριβώς το χρονικό όριο της, με το επίσημο όνομα της ομάδας να είναι SportPesa Racing Point F1 Team.

Η νέα ομάδα σχεδίαζε να τρέξει το 2019 με νέα ταυτότητα και λέγεται ότι ήταν κοντά στην αναβίωση των ονομάτων της Brabham ή της Lola, αλλά τελικά οι ιθύνοντες της εταιρίας διατήρησαν το Racing Point, για να μη χαθεί το έπαθλο της έβδομης θέσης που τερμάτισε στο πρωτάθλημα του 2018.

Ο Otmar Szafnauer, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε κατά την παρουσίαση:

Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι βασικά είμαστε μια ομάδα αγωνιστών και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το Racing Point και αυτό περιλαμβάνει ποιοι είμαστε. Θεωρήσαμε ότι ήταν ένα κατάλληλο όνομα, ας το κάνουμε υπέροχο και ας πάρουμε αυτό το όνομα και να του δώσουμε κάποια ιστορία και χρόνο και κάποια κληρονομιά. Το Racing Point είναι αυτό που επιλέξαμε. Νομίζω ότι είναι κατάλληλο και χάρη στον νέο συνεργάτη τίτλου μας, τη Sportpesa, είναι επίσης μέρος του ονόματος.

Από πλευράς οδηγών, στην Racing Point παραμένει ο Sergio Perez, ο οποίος ανανέωσε με την ομάδα και θα έχει ως teammate τον Lance Stroll, καθώς ο πατέρας του, Lawrence Stroll, αγόρασε -μαζί με άλλους επιχειρηματίες- την ομάδα. O νεαρός Καναδός οδηγός θα πάρει τη θέση του Esteban Ocon, ο οποίος θα είναι ο τρίτος οδηγός της Mercedes το 2019.

Η SportPesa έχει συνεργασίες με τρεις ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Premier League: την Arsenal, την Southampton και την Everton.

Παρουσιάσεις F1 μονοθεσίων 2019

  • 7 Φεβρουαρίου: Haas livery
  • 11 Φεβρουαρίου: Toro Rosso
  • 11 Φεβρουαρίου: Williams livery
  • 12 Φεβρουαρίου: Renault
  • 13 Φεβρουαρίου: Mercedes
  • 13 Φεβρουαρίου: Red Bull
  • 13 Φεβρουαρίου: Racing Point
  • 14 Φεβρουαρίου: McLaren
  • 15 Φεβρουαρίου: Ferrari
  • 18 Φεβρουαρίου: Alfa Romeo και έναρξη δοκιμών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...