Η Haas F1 Team πρόσφερε σήμερα στο Royal Automobile Club του Λονδίνου μια πρώτη ματιά των χρωμάτων με τα οποία θα τρέξει το φετινό πρωτάθλημα. Αυτά είναι εντελώς νέα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το χρυσό και μαύρο livery αντικατοπτρίζει τα χρώματα (και χρήματα) του ενεργειακού ποτού Rich Energy. Οι δύο εταιρίες σύναψαν συμφωνία στα τέλη του περασμένου έτους και η βρετανική εταιρία γίνεται ο κύριος χορηγός της αμερικάνικης ομάδας.

Το όνομα του νέου μονοθεσίου είναι VF-19, με την Haas, όμως, σήμερα μας παρουσιάζει ένα περσινό μονοθέσιο το οποίο φέρει απλά έναν σχεδιασμό της νέας εμπρός αεροτομής. Να θυμίσω, ότι μέρος των αλλαγών των κανονισμών για το 2019 απαιτούν μια απλοποιημένη εμπρός πτέρυγα -που περιέχει πέντε στοιχεία, είναι 200 χλστ. πιο πλατιά και 20 χλστ. πιο ψηλή- και πίσω πτέρυγα -που είναι 20 χλστ. ψηλότερη και 100 χλστ. πιο πλατιά.

Όπως είναι λογικό, η Haas θα φέρει το νέο μονοθέσιο στο πρώτο τετραήμερο των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, στις 18-21 Φεβρουαρίου. Η Haas τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών την περασμένη σεζόν, το καλύτερο αποτέλεσμα της στην μόλις τρίχρονη καριέρα της στην F1. Ωστόσο, θα μπορούσε να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς αν δεν είχαν γίνει λάθη τόσο από την ομάδα, όσο και από τους οδηγούς.

Η Rich Energy είναι μια πολύ νέα εταιρία και από πίσω της βρίσκεται ο William Storey ο οποίος ανέπτυξε μια συνταγή μαζί με έναν αυστριακό επιστήμονα, και επένδυσε σε εργοστάσιο αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών στην Αυστρία. Αυτό χρειάστηκε πάνω από 6 χρόνια για να κατασκευαστεί και τελικά η εταιρία ξεκίνησε να πουλάει το προϊόν της το 2015.

Η Rich Energy ήταν μια από τις εταιρίες που ήθελαν να αγοράσουν το περασμένο καλοκαίρι την Force India από τον Vijay Mallya, με φήμες να έλεγαν ότι έδινε 100 με 200 εκατομμύρια λίρες για την εξαγορά της. Τελικά κατέληξε στον Lawrence Stroll και άλλους επιχειρηματίες, και μετονομάστηκε σε Racing Point.

Να θυμίσω ότι η Haas F1 Team έχει ανακοινώσει το οδηγικό της δίδυμο για το 2019 δεν θα αλλάξει, με τους Romain Grosjean και Kevin Magnussen να παραμένουν για ακόμα μια χρονιά στην αμερικάνικη ομάδα. Ο Grosjean οδηγεί για λογαριασμό της Haas από το 2016, ενώ ο Magnussen από το 2017. Το 2019 θα είναι η 9η χρονιά του Grosjean στον κόσμο της Formula 1 και η 5η του Magnussen.