Τον περασμένο Νοέμβριο, η Mini ανακοίνωσε επίσημα ότι θα βγάλει στην αγορά την νέα γενιά του John Cooper Works GP του 3-θυρου Mini, με το άκρως σκληροπυρηνικό μοντέλο να κυκλοφορεί το 2020.

Σήμερα, η βρετανική εταιρία δίνει στην δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του αυτοκινήτου παραγωγής, ενώ κάνει γνωστές και μερικές λεπτομέρειες του. Καταρχάς, η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 3.000 μονάδες και κάτω από το καπό θα φοράει έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης πάνω από 300 άλογα, ο οποίος θα καθιστά το John Cooper Works GP το πιο γρήγορο και πιο δυνατό μοντέλο της Mini.

Παρότι δεν κατονομάζεται, ο εν λόγω κινητήρας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι πρόκειται για το νέο ( B48A20T1) κινητήρα της X2 M35i. Αυτός αποδίδει 306 άλογα στις 5.000 σ.α.λ. με 450 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. έως 4500 σ.α.λ.

Η Mini δηλώνει ότι με το νέο Mini John Cooper Works GP σκοπεύει να βελτιώσει το χρόνο των 8 λεπτών και 23 δευτ. που είχε πετύχει στο Nurburgring η προηγούμενη γενιά. Η εταιρία αναφέρει ότι τους επόμενους αρκετούς μήνες θα βρίσκεται μέσα σε κάποια πίστα για την εξέλιξη του μοντέλου, ώστε ο οδηγός να νιώθει μια καθαρά αγωνιστική εμπειρία όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του.

Από τις τρεις teaser φωτογραφίες, βλέπουμε ότι το Mini John Cooper Works GP θα είναι αρκετά άγριο, καθώς θα διαθέτει μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα, εντυπωσιακούς τροχούς και πίσω διαχύτη αγωνιστικών προδιαγραφών. Δεν έχουμε φωτογραφία από το εσωτερικό, αλλά θεωρείται βέβαια η απουσία των πίσω καθισμάτων, με τα μπροστά να είναι bucket, ενώ θα υπάρχει και roll-cage αγωνιστικών προδιαγραφών.

Σήμερα, το δυνατότερο Mini που μπορείς να αγοράσεις είναι η John Cooper Works έκδοση του 3-θυρου hatchback, με τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 231 ίππων και 350 Nm ροπής. Η πρώτη γενιά του γρηγορότερου Mini είχε παρουσιαστεί το 2006, ενώ η δεύτερη το 2014, και ο Peter Schwarzenbauer, επικεφαλής της εταιρίας, σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως τα προηγούμενα δύο JCW GP “δούλεψαν” αρκετά καλά για την εταιρία, οπότε δεν βλέπει γιατί να μην επαναληφθεί η επιτυχία του μοντέλου και στη σημερινή γενιά. Έτσι, αναμένεται το νέο JCW GP να έχει σημαντικά μειωμένο βάρος με ρυθμιζόμενα coil over αμορτισέρ, μεγαλύτερα φρένα και άλλες μικροαλλαγές στο σασί.