Ο Giovinazzi πήρε το τελευταίο εξάρτημα από το αεροδρόμιο, ώστε η Alfa Romeo να κάνει σήμερα το shakedown

Σχετικά άρθρα

Εντελώς απρόσμενα, η Alfa Romeo Racing έκανε σήμερα το shakedown του νέου της μονοθεσίου στην πίστα του Fiorano, το οποίο φορούσε ένα ειδικό livery γεμάτο καρδιές εξαιτίας της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Και ενώ ο Kimi Raikkonen ήταν απασχολημένος με την προετοιμασία του μονοθεσίου, ο teammate του Antonio Giovinazzi πήγε στον τοπικό αεροδρόμιο για να παραλάβει ένα εξάρτημα το οποίο χρειαζόταν η ομάδα, ώστε το νέο μονοθέσιο να βγει στην πίστα. Η ομάδα ολοκλήρωσε συνολικά 33 γύρους, όντας εντός του ορίου των 100 χιλιομέτρων για την προετοιμασία των επερχόμενων δοκιμών στη Βαρκελώνη, όπου η Alfa Romeo Racing θα αποκαλύψει το αυτοκίνητο και τα χρώματα για το 2019 στις 18 Φεβρουαρίου στα pits της πίστας της Βαρκελώνης, στις 9.20 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Μιλώντας για το shakedown, ο Frederic Vasseur, επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και διευθύνων σύμβουλος της Sauber Motorsport είπε:

Ήταν μια θετική ημέρα για εμάς στο Fiorano. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε το μονοθέσιο του 2019 και είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει στο κομμάτι της εξέλιξης, πριν τις πρώτες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Όλη η ομάδα προσπαθεί να ξεκινήσουμε τη χρονιά με την καλύτερη δυνατή βάση. Οι οδηγοί και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ανυπομονούν για το ξεκίνημα της χρονιάς και την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων.

Ο Simone Resta, τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo Racing πρόσθεσε:

Μετά από ένα μακρύ χειμώνα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε για πρώτη φορά στην πίστα με το νέο μας μονοθέσιο. Σήμερα εστιάσαμε στην αεροδυναμική απόδοση, τις ρυθμίσεις του μονοθεσίου, καθώς και σε ελέγχους σχετικούς με τα συστήματα ψύξης. Συνολικά ολοκληρώσαμε 33 γύρους και θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που συλλέξαμε, έτσι ώστε να έχουμε μία βάση για το πώς οι νέοι κανονισμοί επηρεάζουν τη συμπεριφορά του μονοθεσίου μας. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρεθούμε στη Βαρκελώνη, όπου θα εστιάσουμε στην απόδοση και την αξιοπιστία του μονοθεσίου.

Τέλος, ο Kimi Raikkonen δήλωσε:

Είχαμε μια καλή ημέρα στην πίστα. Το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστούμε φέτος είχε καλή αίσθηση και μπόρεσα να έχω μία πρώτη γεύση από αυτό. Θα δουλέψουμε πάνω σε μερικές τελευταίες λεπτομέρειες και θα πάμε στη Βαρκελώνη για δύο εβδομάδες δοκιμών. Ανυπομονώ να γνωρίσω καλύτερα το νέο μονοθέσιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...