Οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στο Τορόντο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Bugatti Chiron που έχει κατασκευαστεί από περισσότερα από 1 εκατομμύριο τουβλάκια της Lego, και στο παρακάτω video μπορείς να παρατηρήσεις όλες τις λεπτομέρειες του “παιχνιδιού”.

Η μοναδική αυτή δημιουργία είναι της Lego Technic και οι άνθρωποι της χρειάστηκαν 13.438 εργατοώρες προκειμένου να κατασκευαστεί. Το μοντέλο μοιάζει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό στην κανονική Chiron και διαθέτει λειτουργικό πίνακα οργάνων, αποσπώμενο τιμόνι, καθίσματα, λειτουργική ενεργή πίσω αεροτομή, λειτουργικά φώτα, πεντάλ γκαζιού και φρένου.

Το εντυπωσιακό είναι πως το “παιχνίδι” αυτό παίρνει κίνηση από 2.304 μικρούς ηλεκτροκινητήρες, 4.032 γρανάζια και 2.016 άξονες, που παράγουν 5,3 άλογα με 92 Nm ροπής. Αυτά είναι ικανά να κινήσουν το βάρους 1.500 κιλών παιχνίδι και να του δώσουν ταχύτητα έως 20 χλμ/ώρα.

Η Bugatti Chiron της Lego είναι το πρώτο πλήρως λειτουργικό όχημα πραγματικού μεγέθους της Lego Technic, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ίχνος κόλλας πάνω στα τουβλάκια, μιας και όλα είναι απλός κουμπωμένα το ένα πάνω στο άλλο.