Η Nissan και η Opus Campers συνεργάστηκαν και παρουσιάζουν ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, που χρησιμοποιεί μπαταρίες “δεύτερου κύκλου ζωής” από ηλεκτρικά οχήματα της Nissan και προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας και της υπαίθρου, ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ. To Nissan x Opus concept, θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο περίπτερο της OPUS στην έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Birmingham, της Αγγλίας, από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Το Nissan x Opus concept camper ενσωματώνει το Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των EVs της Nissan, για άνετη, αθόρυβη και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει. Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου του ROAM “ανακτώνται” από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας έναν βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες. Η μονάδα Energy ROAM είναι τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο μπροστινό μέρος του OPUS, και παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας “αναψυχής”).

Το Nissan x Opus, επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν ανέσεις όπως ενός σπιτιού, ενώ έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ, μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας 230v, ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ. Ως μια επίδειξη του οράματος Nissan Intelligent Mobility, το Nissan Energy ROAM είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του πώς η εταιρεία ενσωματώνει την τεχνολογία των μπαταριών, όπως και την τεχνογνωσία της, σε νέους επιχειρηματικούς τομείς. Με τον τρόπο αυτό, παρέχει πιο καθαρές και πιο βιώσιμες λύσεις, σε όσους χρειάζονται ενέργεια εν κινήσει.

Το AIR OPUS λανσαρίστηκε το 2017, και χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, για να φουσκώνει το “τροχόσπιτο” σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του Opus, το καθιστά ιδανικό για κατασκήνωση σε εκτός δρόμου διαδρομές. Μέσα στο Nissan x Opus υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό/τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα 230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών, υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών, LED φωτισμό, ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς και έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη, για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.