Η Volvo παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο XC90, με τις εξωτερικές αλλαγές να είναι μικρές μιας και εντοπίζονται στις νέες ζάντες, στα νέα χρώματα και στη νέα μάσκα. Στο εσωτερικό συναντάμε νέα διακοσμητικά, με την Volvo να τοποθετεί καλύτερης ποιότητας υλικά και να προσφέρει το μοντέλο σε 4θέσια, 5θέσια, 6θέσια και 7θέσια διάταξη καθισμάτων. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αποκτά συμβατότητα με Android Auto, ενώ υποστηρίζει και Spotify.

Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται κάτω από το καπό. Η Volvo παρουσιάζει τους νέους B κινητήρες που διαθέτουν KERS. Το ήπιο υβριδικό σύστημα παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά το φρενάρισμα, με αυτή να χρησιμοποιείται για την κίνηση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Volvo, όλα τα μοντέλα της θα αποκτήσουν B κινητήρες, οι οποίοι εξοικονομούν 15% καύσιμο, ενώ εκπέμπουν και λιγότερους ρύπους.

To ανανεωμένο Volvo XC90 θα προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα B5, τον B5 πετρελαιοκινητήρα, τον βενζινοκινητήρα B6, αλλά και με τον T8 Twin Engine απόδοσης 420 ίππων. Η γκάμα των B κινητήρων της Volvo είναι οι B4 (diesel), B5 (βενζίνη και diesel) και B6 (βενζίνη). Αρχικά θα προσφέρονται στα XC90 και XC60, ενώ αργότερα θα είναι διαθέσιμοι σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας.

Το ανανεωμένο XC90 εξοπλίζεται με τα συστήματα City Safety με Autobrake, Blind Spot Information, Oncoming Lane Mitigation και με Cross Traffic Alert με Autobrake.