Επίσημο: Polestar 2 με 408 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Polestar παρουσίασε σήμερα το δεύτερο μοντέλο της, το Polestar 2 που είναι ένα τετράπορτο fastback που τοποθετηθεί απέναντι από το Tesla Model 3.

Κατασκευάζεται πάνω στην Compact Modular Architecture (CMA) πλατφόρμα της Volvo και φορά δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 408 άλογα με 660 Nm ροπής. Αυτοί αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 78 kWh που προσφέρουν αυτονομία 500 χλμ ανά φόρτιση στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα,.

Η μπαταρία βρίσκεται τοποθετημένη στο δάπεδο και αυξάνουν την ακαμψία του πλαισίου, ενώ μειώνει και τον αεροδυναμικό θόρυβο κατά 3,7 dB που παράγει το αυτοκίνητο όταν κινείται στον δρόμο, σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στη Γερμανία ξεκινά από τις 39.900 ευρώ, με την Launch edition έκδοση να προσφέρεται κατά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του μοντέλου και να κοστίζει 59.900 ευρώ. Το Polestar 2 έχει μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή, Pixel LED φωτιστικά σώματα, με την εταιρία να προσφέρει και το προαιρετικό πακέτο Performance που βελτιώνει τον χειρισμό του μιας και διαθέτει ανάρτηση της Ohlins, φρένα της Brembo και ξεχωριστές ζάντες 20″. Επίσης έχει χρυσαφί ζώνες ασφαλείας, χρυσαφί δαγκάνες φρένων και χρυσαφί καλύμματα βαλβίδων.

Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη αφής 11″ και το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας HMI που βασίζεται στο Android και η εταιρία ισχυρίζεται ότι διαθέτει σε παγκόσμια πρώτη ένα future-proof λογισμικό. Αυτό είναι πάντοτε συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ώστε να μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις over-the-air και χρησιμοποιεί εφαρμογές, υπηρεσίες και τεχνολογίες με τις οποίες είμαστε ήδη εξοικειωμένοι, όπως οι χάρτες της Google και το Google Assistant.

Η παραγωγή του Polestar 2 θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2020 στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Κίνα. Θα πωλείται παγκοσμίως και θα προσφέρεται μόνο μέσω online παραγγελιών. Αρχικά θα προσφέρεται στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, του Καναδά, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αργότερα θα γίνει διαθέσιμο και σε περισσότερες χώρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...