Σύμφωνα με τον Bernhard Mattes, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Γερμανίας (VDA), οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επενδύσουν περισσότερα από 60 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να αναπτύξουν ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη.

Μεταξύ των όσων δήλωσε ο Mattes,:

Θα επενδύσουμε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ άλλα 18 δισ. ευρώ θα επενδυθούν στη ψηφιοποίηση και στην διασυνδεσιμότητα των οχημάτων και στην αυτόνομη οδήγηση,

τονίζοντας πως η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών θα τριπλασιαστεί στο διάστημα αυτό, φτάνοντας σχεδόν τα 100 μοντέλα.

Συμπλήρωσε πως η διείσδυση της ηλεκτρικής κινητικότητας επιταχύνεται στην Ευρώπη, καθώς χωρίς αυτήν οι στόχοι της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων δεν μπορούν να επιτευχθούν μέχρι το 2030. Επισήμανε, ωστόσο, ότι απαιτείται η υιοθέτηση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και κίνητρα στους καταναλωτές για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τέλος, πρόσθεσε πως η Γερμανία, μαζί με λίγες ακόμη μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, θα έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.