Νέα Mercedes CLA Shooting Brake

Σχετικά άρθρα

Και η νέα Mercedes CLA Shooting Brake κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης. Το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο από τη προηγούμενη γενιά, μιας και είναι κατά 48 mm πιο μακρύ φτάνοντας τα 4.688 mm, είναι κατά 53 mm πιο φαρδύ (1.830 mm) και κατά 2 mm πιο κοντό (1.442 mm). Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 30 mm φτάνοντας πλέον τα 2.729 mm, προσφέροντας έτσι περισσότερους χώρους στους επιβάτες.

Η CLA έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσαCd 0,26, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται τα 505 λίτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυξημένος κατά 10 λίτρα σε σχέση με προηγούμενη γενιά.

Το εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″, αλλά και οθόνη 10,25″ για το ανανεωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX που υποστηρίζει gestures. Επίσης στο εσωτερικό της νέας CLA Shooting Brake συναντάμε την τεχνολογία Interior Assistant που μέσω gestures ανάβει τα φώτα της οροφής όταν χρειάζεται. Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί μονάχα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, μιας και σε διαφορετική περίπτωση, ενδεχομένως θα αποσπούσε την προσοχή του οδηγού.

Η βασική έκδοση διαθέτει δύο οθόνες 7″, η μεσαία έκδοση πίνακα οργάνων 7″ και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,25″, με τη κορυφαία έκδοση να διαθέτει τις διπλές οθόνες των 10,25″. Υπάρχει κρυφός LED φωτισμός που μπορεί να αναπαράγει 64 διαφορετικά χρώματα. Επίσης το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με την φράση “Hey Mercedes”.

Η νέα CLA Shooting Brake προσφέρει καλύτερα ηχομονωτικά υλικά ενώ το σύστημα διεύθυνσης προσφέρεται είτε με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση είτε με μεταβλητή σχέση ανάλογα της έκδοσης. Το σύστημα διεύθυνσης συνεχίζει να είναι ελαφρύ, ενώ έγινε πιο άμεσο, μεταφέροντας στον οδηγό περισσότερη ακρίβεια και περισσότερες πληροφορίες.

Μηχανικά η Mercedes ανακοίνωσε μονάχα την έκδοση CLA Shooting Brake 250 που φορά τον Μ 260 2,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 225 ίππων με 350 Nm ροπής που προσφέρεται μονάχα με το 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Κατά το λανσάρισμα του μοντέλου θα προστεθούν και άλλοι κινητήρες τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου. Η CLA Shooting Brake είναι προσθιοκίνητη, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Η CLA Shooting Brake εξοπλίζεται με συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης Active Distance Assist και Active Steering Assist, που της επιτρέπουν μεταξύ άλλων να μειώνει αυτόματα ταχύτητα όταν πλησιάζει σε διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους και στροφές. Επίσης εξοπλίζεται με τα συστήματα Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Brake Assist και Pre-Safe Plus.

Η παραγωγή της νέας CLA Shooting Brake θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemet στην Ουγγαρία από τον Σεπτέμβριο του 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...