Η Tesla teasάρει το Model Y

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Πέμπτη 14 του μηνός η Tesla θα παρουσιάσει το Model Y και η εταιρία έδωσε σήμερα μια νέα teaser φωτογραφία του νέου τους crossover.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, το Model Y θα είναι 10% μεγαλύτερο από το Model 3, κοστίζοντας 10% περισσότερο. Οι πωλήσεις του Model Y θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2019, με τον Musk να δηλώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παραγωγή του, μιας και το 75% των εξαρτημάτων του είναι ίδια με αυτά του Model 3.

Συγκεκριμένα είπε:

Νομίζω ότι το Model Υ θα είναι μια επανάσταση ως τον τρόπο κατασκευής. Θα είναι, νομίζω, απίστευτο από κατασκευαστική άποψη, επειδή δεν θέλουμε να περάσουμε ξανά ότι περάσαμε με το Model 3.

Το Model Y θα έχει πολύ λιγότερα καλώδια σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της Tesla. Συγκεκριμένα, το Model S έχει καλώδια που καλύπτουν 3 χιλιόμετρα, το Model 3 καλώδια μήκους 1,52 χλμ, ενώ το Model Y θα έχει μόλις 100 μέτρα καλωδίων. Η τεράστια αυτή μείωση χρήσης καλωδίων θα καταστεί δυνατή χάρη στα νέα ηλεκτρικά συστήματα που χρησιμοποιούν διαφορετική τάση και στον νέο εξοπλισμό μετάδοσης. Το Model Y θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα του Model 3.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla έκανε γνωστό πως δεν θα κλείσει τελικά όλα τα καταστήματά της στις ΗΠΑ, ενώ θα ανοίξει και μερικά από αυτά που ήδη έχει κλείσει. Η Tesla θα κλείσει περίπου τα μισά από τα καταστήματα που ανακοίνωσε πως θα κλείσει, συμπληρώνοντας πως η απόφαση αυτή οδηγεί σε αύξηση 3% στις τιμές των μοντέλων της παγκοσμίως. Η αύξηση αυτή δεν επηρεάζει την βασική έκδοση του Model 3 κόστους 35.000 δολαρίων στις ΗΠΑ, αλλά μόνο τις ακριβότερες εκδόσεις του Model 3, όπως και αυτές των Model S και Model X.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...