Δεν έχουν τέλος οι ανακλήσεις αυτοκινήτων προκειμένου οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν στα μοντέλα τους, τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.

Έτσι η Honda ανακοίνωσε πως ανακαλεί 1,2 εκατομμύρια μοντέλα της (Honda και Acura) παραγωγής μεταξύ 2001 και 2016, στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού της Takata, οι οποίοι μπορούν να εκραγούν σε περίπτωση ατυχήματος.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Honda προχωρά σε αντικατάσταση των αερόσακων στα συγκεκριμένα μοντέλα της, μιας και οι αερόσακοι που είχε αντικαταστήσει την πρώτη φορά, -και αυτοί παραγωγής Takata- αποδείχτηκε πως είναι ελαττωματικοί.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί περισσότερα από 100.000.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως που διαθέτουν τους προβληματικούς αερόσακους της Takata, μιας και εξαιτίας αυτών, έχουν επιβεβαιωθεί 23 θάνατοι και τουλάχιστον 180 τραυματισμοί. Στις ΗΠΑ έχουν ανακληθεί κοντά στα 21 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με τα 12,9 εξ’αυτών να είναι μοντέλα της Honda και της Acura.