Το περασμένο φθινόπωρο, ο 17-χρονος γιος του Solberg, ο Oliver θέλησε να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες στην άσφαλτο και γι’αυτό ζήτησε από τον πατέρα του Petter Solberg να πάρει μαθήματα από τον φίλο του, Sebastien Loeb. Έτσι, όλοι τους βρέθηκαν κάπου στην Αλσατία της Γαλλίας για ένα διήμερο δοκιμών στην άσφαλτο, με τον Γάλλο εννιά φορές πρωταθλητή να καταφθάνει στο σημείο πιλοτάροντας το προσωπικό του ελικόπτερο.

Ο Solberg Jr μοιράστηκε με τον Loeb ένα Peugeot 208 R2, με το τεστ να ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο περιείχε πολύ τεχνικές διαδρομές, γεμάτες ανωμαλίες και στροφές, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι ειδικές είχαν ανοιχτές καμπές, όπου μπορούσαν να διατηρήσουν υψηλές ταχύτητες.

Ο Loeb μιλώντας στο Motorsport, είπε:

Αυτές ήταν μια από τις πρώτες δοκιμές του στην άσφαλτο, ήταν πολύ γρήγορος και είχε πολύ καλή αίσθηση, είναι ωραίο να βλέπεις και να δουλεύεις με κάποιον τόσο νεαρό. Σίγουρα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά ήταν πολύ γρήγορος.

Οδηγώντας ένα supercar αγωνιστικό στο rallycross, τον βοηθά να συνηθίσει αυτό το είδος αυτοκινήτου. Τον βοηθά να κατανοήσει πράγματα, όπως το φρενάρισμα με αριστερό πόδι και πώς οδηγεί ένα αυτοκίνητο με τόση δύναμη. Αλλά, επίσης, το να οδηγεί μερικά μικρά αυτοκίνητα σε αγώνες rally είναι επίσης καλή εμπειρία.

Από την πλευρά του ο Solberg Jr. είπε ότι έμαθε πολλά περισσότερα απ’όσα περίμενε από τον Loeb, τονίζοντας:

Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να μου εξηγήσει τι κάνει με τον τρόπο που το έκανε. Από τότε που άρχισα να οδηγώ το πρώτο πρωί μέχρι την τελευταία ειδική την δεύτερη μέρα, μπορούσα να δω κάποια πραγματική πρόοδο, ήταν καταπληκτικό! Μου έδειξε πώς να χρησιμοποιήσω τα ελαστικά και τα φρένα με τρόπο που να τα κρατά σε σωστή θερμοκρασία και να τα κάνει να διαρκούν περισσότερο.

Ήταν τόσο “καθαρός” με το αυτοκίνητο, ποτέ δεν γλιστράει και πάντα το διατηρεί εντελώς ισορροπημένο. Πήγαμε σε δύο δρόμους, ένα πραγματικά ανώμαλο και ένα πιο γρήγορο, με ροή, και στους δύο θα μπορούσατε πραγματικά να αρχίσετε να βλέπετε πώς μπορεί να κάνει αυτό που κάνει. Δεν είχε σημασία αν οδηγούσε τετρακίνητο ή μπροστοκίνητο αυτοκίνητο, η ταχύτητά του ήταν τόσο καλή. Ξέρω ότι ο μπαμπάς μου είναι καλός, αλλά ήταν πραγματικά απίστευτο να κοιτάζω τον Sebastien Loeb και αυτός να κοιτάξει εμένα.

Ο Oliver Solberg ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, και πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα RallyX Nordic, ενώ έχει τρέξει σε αρκετούς αγώνες rally, κυρίως σε χώρες της Σκανδιναβίας. Ο Oliver δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα τρέχει αποκλειστικά σε αγώνες rally ή θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα του Rallycross.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, έτρεξε τον πρώτο επίσημο αγώνα rally, το 100 Acre Wood Rally, στην Αμερική. Εκεί οδήγησε για πρώτη φορά το νέο αγωνιστικό Subaru WRX STI, καθώς ο νεαρός Νορβηγός είναι επίσημος οδηγός της Subaru Motorsport Αμερικής. Εκεί κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση, μόλις 6,8 δευτ. πίσω από το νικητή Barry McKenna, που έτρεχε με ένα Ford Fiesta S2000, της M-Sport.