H PSA γλυκοκοιτάζει την συγχώνευση με την Fiat Chrysler

Σχετικά άρθρα

O Carlos Tavares, o CEO του Groupe PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel), έχοντας και την υποστήριξη της οικογένειας Peugeot, ξεκινά να αναζητά νέες ευκαιρίες για συγχωνεύσεις ή εξαγορές.

Ο Tavares γλυκοκοιτάζει τόσο την Fiat Chrysler Automobiles όσο και την Jaguar Land Rover, με την FCA να δηλώνει και αυτή ανοικτή για μια ενδεχόμενη συνεργασία με την PSA. Η Fiat Chrysler Automobiles, θα μπορούσε να υποστηρίξει την επάνοδο της Peugeot στις ΗΠΑ μετά από 28 χρόνια, μέσω του δικτύου της.

Η οικογένεια Peugeot θα υποστηρίξει μια νέα απόκτηση αυτοκινητοβιομηχανίας, αν παρουσιαστεί μια ευκαιρία,

δήλωσε ο Robert Peugeot σε πρόσφατη συνέντευξή του στην γαλλική Les Echos.

Στη φετινή έκθεση της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, δήλωσε ότι θα εξετάσει κάθε συμφωνία που θα κάνει τη Fiat ισχυρότερη.

Η οικογένεια Peugeot, είναι ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους του ομίλου PSA, μαζί με την επενδυτική τράπεζα της γαλλικής κυβέρνησης Bpifrance και την Dongfeng Motor της Κίνας. Η κάθε μια εταιρεία έχει μερίδιο 12,23%.

Οι μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για τη μείωση των εκπομπών, την ηλεκτροκίνηση και την έρευνα για τα αυτόνομα οχήματα, αναγκάζει τις μεσαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν νέες οικονομίες κλίμακας για να ανταγωνιστούν τους γίγαντες του κλάδου όπως η Toyota, το VW Group και η Renault-Nissan-Mitsubishi.

Εν μέσω των παραπάνω σεναρίων, οι μετοχές της FCA και της PSA σημείωσαν αύξηση, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των μετοχών του κλάδου αυτοκινήτων. Η μετοχή της FCA σημείωσε άνοδο 5,01%, ενώ αυτή της PSA άυξηση 2,74%. Ο δείκτης DAX της Φραγκφούρτης κατέγραψε άνοδο 1,13%, χάρη στα κέρδη των Daimler, Porsche και Volkswagen. Oι φήμες περί συγχώνευσης με επίκεντρο τη Fiat Chrysler έδωσαν ώθηση και στον FTSE MIB του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 0,92%. Ενισχυμένος 0,24% και ο CAC 40 του Παρισιού.

Οι περισσότερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,34%, κλείνοντας σε υψηλά πενταμήνου. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,6% σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών και συνεχίζοντας το ανοδικό σερί επί πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο δείκτης έχει αποσβέσει όλες τις απώλειες από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και οδεύει προς τις καλύτερες επιδόσεις τριμήνου της τελευταίας τετραετίας. Ο ευρωπαϊκός δείκτης του κλάδου αυτοκινήτων ενισχύθηκε 2,4%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...