Η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής μιας νέας πλατφόρμας, της Alliance Intelligent Cloud, που επιτρέπει στις τρεις εταιρίες να παρέχουν υπηρεσίες σε οχήματά τους, στο σύνολο των σχεδόν 200 αγορών που δραστηριοποιούνται.

Ολοκληρώνοντας τις κοινές προσπάθειες ανάπτυξης μεταξύ της Συμμαχίας και της Microsoft, το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τεχνολογίες cloud, Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) που παρέχει η Microsoft Azure. Η Azure παρέχει στη Συμμαχία μια παγκόσμια πλατφόρμα δεδομένων για την ασφαλή λήψη, διαχείριση και ανάλυση των δεδομένων ενός οχήματος, με σκοπό την παροχή έξυπνων υπηρεσιών και με βάση τον τεράστιο όγκο δεδομένων που δημιουργούν τα συνδεδεμένα οχήματα.

Ο Kal Mos, παγκόσμιος αντιπρόεδρος της Alliance Connected Vehicles στη Συμμαχία, δήλωσε:

Σήμερα αναπτύσσουμε μια πλατφόρμα συνδεσιμότητας οχημάτων που θα μεταμορφώσει την ψηφιακή εμπειρία για τους πελάτες της Renault, της Nissan και της Mitsubishi. Μέσω της συνεργασίας μας με τη Microsoft, παρουσιάζουμε την πιο ισχυρή και εκτεταμένη πλατφόρμα οχήματος. Αξιοποιώντας το μέγεθος και την κλίμακα της Συμμαχίας, έχουμε δημιουργήσει μια έξυπνη πλατφόρμα “σύννεφου” που δίνει το στίγμα για τη βιομηχανία μας.

Στα πρώτα οχήματα που θα εφοδιάζονται με την τεχνολογία Alliance Intelligent Cloud θα συμπεριλαμβάνονται και επιλεγμένες εκδόσεις του Nissan Leaf που πωλούνται στην Ιαπωνία και την Ευρώπη. Τα οχήματα που χρησιμοποιούν το Alliance Intelligent Cloud θα επωφεληθούν από την απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρέχοντας βελτιωμένη διάγνωση από απόσταση, συνεχή ανάπτυξη λογισμικού, αναβαθμίσεις και ενημερώσεις λογισμικού, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Το Alliance Intelligent Cloud είναι μια εξαιρετικά κλιμακούμενη πλατφόρμα και θα εδραιώσει πολλαπλές λύσεις, στους τομείς της συνδεσιμότητας, των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών κινητικότητας. Η πλατφόρμα των δεδομένων, θα επιτρέψει την ανάπτυξη προηγμένων σεναρίων τεχνητής νοημοσύνης και αναλύσεων, ενώ παράλληλα θα επιταχύνει το χρόνο διάθεσης νέων καινοτομιών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.