Η Mercedes-AMG συνεχίζει το teasάρισμα της νέας A45 και πήγε σε μια παγωμένη λίμνη κάπου στη Σουηδία, όπου βλέπουμε το νέο super hothatch της γερμανικής εταιρίας να είναι πολύ “παιχνιδιάρικο” να μην πηγαίνει ποτέ σε ευθεία πορεία.

Η νέα Mercedes-AMG A45 θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την απλή και την S, και κοινή συνιστώσα θα είναι ο 2,0-λιτρος (1.991 κ.εκ.) turbo τετρακύλινδρος κινητήρας, όπου στην “απλή” Mercedes-AMG A45 θα αποδίδει 387 άλογα, και στην “S” 421 άλογα. Ο 2,0-λιτρος κινητήρας θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το σασί να βελτιώνεται και αυτό κατά πολύ σε σχέση με την απερχόμενη A45, ώστε να προσφέρει περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη ακαμψία.

Ακόμα, το μοντέλο θα εξοπλίζεται με το νέο σύστημα τετρακίνησης 4Matic που θα διαθέτει και drift mode, παρόμοιο με αυτό που διαθέτει και η E63, με τον οδηγό να “μπορεί να πάει με το πλάι με έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο τρόπο ολίσθησης” όπως είπε χαρακτηριστικά ο Moers.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX θα διαθέτει πρόσθετα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της A-Class, όπως ένα “sport mode” που θα προβάλει όλες τις πληροφορίες που θέλει ο οδηγός σε μια μόνο οθόνη. Η νέα AMG 45 αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2019.