Αυτή η Porsche 911 Turbo Prototype του 1994 θα βγει σε δημοπρασία που οργανώνει ο οίκος RM Sotheby’s στο Έσσεν της Γερμανίας, το διήμερο 11-12 Απριλίου.

Είναι μια από τις πρώτες 993 Turbo και χρησιμοποιήθηκε από την Porsche για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου. Διαθέτει φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερο μπροστά spoiler και αεροτομή.

Όταν η Porsche ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της 911 993 Turbo, αφαίρεσε τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου και το πούλησε σε μια αντιπροσωπεία στο Hofheim της Γερμανίας, όπου από εκεί το αγόρασε ο σημερινός και μοναδικός ιδιοκτήτης του.

Ο κινητήρας και το κιβώτιο τοποθετήθηκαν εκ νέου στο μοντέλο, μετά την παρουσίαση της 911 Turbο, με το μοντέλο να διαθέτει κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις, ρυθμιζόμενα καθίσματα, Blaupunkt Symphony ηχοσύστημα, κλιματισμό και ηλεκτρικά παράθυρα.

Σύμφωνα με τον RM Sotheby’s, τα περισσότερα πρωτότυπα της 911 993 Turbo καταστράφηκαν όταν ξεκίνησαν οι πωλήσεις του μοντέλου, γι’αυτό και το συγκεκριμένο αποτελεί ευκαιρία για όποιον θελήσει να το προσθέσει στη συλλογή του. Ο οίκος εκτιμά πως θα το πουλήσει μεταξύ 295.000 και 395.000 ευρώ.