Η Nissan επαναφέρει στη παραγωγή τον θρυλικό RB26 εξακύλινδρο κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η Nissan συνεχίζει το πρόγραμμα Nismo Heritage Parts που ξεκίνησε το 2017 και τώρα ανακοίνωσε πως επεκτείνει περισσότερο την παραγωγή γνήσιων ανταλλακτικών της για τα Skyline GT-R (R32) και GT-R R33 και R34.

Ανάμεσα στα νέα ανταλλακτικά που θα κατασκευάσει είναι και ο θρυλικός RB26 (RB26DETT) εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας. Έτσι όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να αγοράσει έναν ολοκαίνουργιο RB26 κινητήρα απευθείας από το εργοστάσιο.

Διάβασε επίσης

10 μοτέρ που “ψοφάνε” για βελτίωση

Ο 2,6-λίτρων twin-turbo κινητήρας έγινε γνωστός για την αντοχή και την αξιοπιστία του, ενώ μπορούσε να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να χρειάζεται σοβαρές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του. Έτσι, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που έχουμε δει RB26 κινητήρες να παράγουν περισσότερους από 1.000 ίππους.

Η Nissan εκτός από τον RB26, ανακοίνωσε πως θα κατασκευάζει πλέον αρκετά ακόμη ανταλλακτικά, όπως την αυθεντική καλωδίωση του κινητήρα, την αντλία καυσίμου, όπως και διάφορα μέρη του σώματος των GT-R R32, R33 και R34. Ενδεικτικά να αναφέρω πως το μπλοκ του RB26DETT κοστίζει 170.000 γιεν (€1.366) και η κυλινδροκεφαλή του 187.000 γιεν (€1.502). Επίσης το μπλοκ του RB26DETT N1 που αντέχει περισσότερη ισχύ κοστίζει 425.000 γιεν (€3.419). Αναλυτικά τα ανταλλακτικά μπορείς να τα δεις εδώ.

Διάβασε ακόμη

Μπορείς να αγοράσεις τον κινητήρα του GT-R R34 από εργοστάσιο της Nismo για $50.000

ΠηγήNismo

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...