Η ZF Friedrichshafen – ο γερμανικός προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων που απασχολεί 146.000 άτομα σε ολόκληρο τον πλανήτη, κατασκευάζει διάφορα εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης και σασί, συμπεριλαμβανομένων των μεταδόσεων όχι μόνο για αυτοκίνητα, αλλά και για σκάφη, επαγγελματικά οχήματα, μοτοσικλέτες, ελικόπτερα, ενώ κατασκευάζει ακόμη και ανεμογεννήτριες.

Η εταιρία πρόσφατα εξαγόρασε την Wabco, μια εταιρία που ασχολείται με την ασφάλεια και την συνδεσιμότητα επαγγελματικών οχημάτων. Η εξαγορά ήταν ύψους 7 δισ. δολαρίων, με την Wabco να είναι γνωστή για τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειάς που κατασκευάζει για εμπορικά οχήματα, για τα σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης, καθώς και για τα συστήματα αερανάρτησης, αλλά και για τα συστήματα αυτοματισμού μετάδοσης.

Η ZF αναφέρει στο δελτίο τύπου της πως με την εξαγορά της Wabco βάζει για πρώτη φορά στο χαρτοφυλάκιο της τεχνολογίες αυτόνομης πέδησης για επαγγελματικά οχήματα, μια εξαγορά που είναι σημαντική για το αυτόνομο μέλλον των συγκεκριμένων οχημάτων.