Ακόμα ένα δυνατό “χαστούκι” για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA, καθώς μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Audi από τον θεσμό, αλλά και την αντίστοιχη απόφαση της ομάδας της Peugeot, σήμερα μαθαίνουμε ότι τη νέα χρονιά δεν θα συμμετάσχουν στον θεσμό δύο ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mattias Ekstrom ανακοίνωσε ότι αποσύρει ολόκληρη την ομάδα του (EKS) από τον θεσμό, εξαιτίας της μη εμπλοκής της Audi Sport. Πριν μερικές εβδομάδες η Σουηδική ομάδα Olsbergs MSE ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει την επόμενη σεζόν στο Rallycross, για να επικεντρωθεί στα προγράμματα πελατών της, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται για την μετάβαση του Rallycross στην ηλεκτρική εποχή, από το 2021.

Πλέον, η Volkswagen Motorsport είναι η μόνη επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή και θα πλαισιωθεί από δύο ιδιωτικές ομάδες. Την GRX, του Marcus Gronholm και την GC Compete του Guerlain Chicherit, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμα τι θα κάνει η οικογένεια Hansen, με τους δύο αδελφούς Timmy και Kevin.

Ο Mattias Ekstrom, πρωταθλητής του 2016 στο WRX, δήλωσε σχετικά:

Εκτός από αγωνιζόμενος, είμαι και οικογενειάρχης. Ιδιαίτερα από τότε που η γυναίκα μου, η Heidi, γέννησε τα παιδιά μας Mats και Hanna. Έτσι οι προτεραιότητές μου άλλαξαν. Μου αρέσει να περνώ χρόνο με την οικογένειά μου και τα άλλα δύο μέλη της. Είμαι επίσης κοντά στους γονείς μου. Αυτοί είναι που υποστήριξαν και υποστηρίζουν πάντα την καριέρα μου και παρακολουθούν τους περισσότερους αγώνες μου από κοντά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οδηγούς που συμμετείχαν στην EKS. Andreas [Bakkerud] λυπάμαι και πάλι που η συμμετοχή σου ήταν σύντομη. Σου λείπει λίγη τύχη, αλλά θυμήσου ότι η σκληρή δουλειά ανταποδίδει πάντα, έτσι καλή τύχη φίλε μου.