Το μικρό γαλλικό ηλεκτρικό μοντέλο βρίσκεται στην αγορά από τα μέσα του 2012 και παρότι από τότε έχει αναβαθμιστεί -άλλοτε μηχανικά άλλοτε αισθητικά- η κύρια εμφάνιση του δεν έχει αλλάξει ριζικά. Η νέα γενιά του Zoe αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, και σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού Laurens van den Acker αυτό θα φέρει μια εκτεταμένη αλλαγή στην εμφάνιση, αλλά όχι σχεδιασμένη από λευκό χαρτί.

Το ηλεκτρικό supermini δεύτερης γενιάς θα βρεθεί σε μια πολύ πιο ανταγωνιστική αγορά, σε σχέση με τον προκάτοχό του, πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο πρέπει να είναι σημαντικά καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν. Το νέο μοντέλο θα έχει νέο εσωτερικό, το οποίο αναμένεται να εμπνευστεί από τη τελευταία γενιά του Clio. Ακόμα, θα προσφέρει βιώσιμα υλικά, με τον Van den Acker να ισχυρίζεται ότι τέτοιου είδους χαρακτηριστικά ταιριάζουν με τη φιλοσοφία της Renault, ότι δηλαδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι πιο οικολογικά.

Το νέο Zoe αναμένεται να βασίζεται σε μια εξατομικευμένη ηλεκτρική πλατφόρμα, που θα μοιραστεί σε ολόκληρη τη συμμαχία της Renault-Nissan-Mitsubishi. Έτσι, δεν θα πάρει τη πλατφόρμα του τρέχοντος Nissan Leaf, όπως γίνεται με το σημερινό Zoe, το οποίο χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη έκδοση της πλατφόρμας του Leaf του 2011.

Η νέα πλατφόρμα θα παρέχει περισσότερο χώρο για τις μπαταρίες, με το νέο Zoe να φημολογείται ότι θα έχει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 400 χλμ.