Η Hyundai θα πάει στην έκθεση της Νέας Υόρκης το νέο Sonata και παράλληλα θα παρουσιάσει την τεχνολογία του ψηφιακού κλειδιού της (Digital Key), το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στο προαναφερθέν μοντέλο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το Digital Key είναι μια εφαρμογή που κατεβάζεις στο smartphone σου και όπως κατάλαβες αντικαθιστά το παραδοσιακό κλειδί ή κάρτα του αυτοκινήτου σου. Αφού πάρεις έγκριση, μπορείς να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο ακουμπώντας την χειρολαβή του οδηγού με το κινητό και αφήνοντας το τελευταίο στη θέση για την ασύρματη φόρτιση μπορείς να εκκινήσεις τον κινητήρα. Το ψηφιακό κλειδί κάνει χρήση της Near Field Communication (NFC) τεχνολογίας που ενσωματώνουν αρκετά νέα smartphone, ενώ αντίστοιχα υπάρχει κεραία στα δύο αυτά σημεία του αυτοκινήτου.

Έπειτα, μέσω του κινητού μπορείς να ελέγξεις ασύρματα πρακτικά όλες τις παραμέτρους του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας πρωτόκολλο επικοινωνίας Bluetooth Low Energy (BLE). Για παράδειγμα μπορείς να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο, να ενεργοποιήσεις τα αλάρμ, να βάλεις μπροστά τον κινητήρα όντας μέχρι και 9 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο.

Ακόμα, μπορείς να αποθηκεύσεις διάφορες ρυθμίσεις, όπως το κάθισμα του οδηγού, των καθρεφτών, του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος κλπ.. Έτσι, το αυτοκίνητο αναγνωρίζοντας το κινητό ρυθμίζει όλες τις παραμέτρους στις προτιμήσεις του κάθε οδηγού.

Για την ασφάλεια της συγκεκριμένης λύσης, η Hyundai αναφέρει ότι επέλεξε το Application Protection της Trustonic, που επιτρέπει την έγκριση αιτημάτων μεταφοράς από έναν πραγματικό, πιστοποιημένο χρήστη σε μια αξιόπιστη συσκευή. Τέλος, το Digital Key μπορεί να δώσει έγκριση μέχρι τέσσερα smartphones.