Η Mercedes έλεγε ψέμματα πως το Sprinter κατασκευάζεται στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Σε μια εποχή που οι Αμερικανοί αισθάνονται ότι τα πάντα βγαίνουν από τα χέρια τους, ο κόσμος στις ΗΠΑ προτιμά να αγοράζει “made in USA” προϊόντα. Για παράδειγμα, αν κάποιος δώσει δύο πανομοιότυπα προϊόντα, με το ένα να έχει κατασκευαστεί στη Κίνα και το άλλο να έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ, σχεδόν πάντα, οι Αμερικάνοι θα επιλέξουν το τελευταίο.

Έτσι η Mercedes διαφημίζει πως το νέο Sprinter, από τα μέσα του 2018, κατασκευάζεται στις ΗΠΑ – “Built in USA”- , αλλά σύμφωνα με έρευνα του Truth In Advertising (TINA), αποκαλύφθηκε πως η Mercedes δεν έλεγε όλη την αλήθεια και έτσι η γερμανική εταιρία αναγκάστηκε να αλλάξει την διαφημιστική της καμπάνια το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην εμπλακεί η αρμόδια αμερικανική αρχή, Federal Trade Commission (FTC) και της επιβάλει κάποιο πρόστιμο.

Η Mercedes διαφήμιζε πως το νέο Sprinter κατασκευάζεται στο νέο της εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα. Ωστόσο η διεξοδική έρευνα έδειξε πως η πλειοψηφία των Sprinter που πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ δεν γίνονται στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνα, αλλά στα εργοστάσια της Mercedes σε Ντίσελντορφ και Ludwigsfelde, στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, από τα 2.390 Sprinter που ελέγχθησαν μέσω των αριθμών πλαισίων τους, το 90% κατασκευάστηκε στη Γερμανία και μόλις το 10% στη Νότια Καρολίνα.

Η Mercedes-Benz συμφώνησε να σταματήσει να χρησιμοποιεί την φράση “Built in USA” στην διαφημιστική καμπάνια του Sprinter, αλλά και να αφαιρέσει κάθε αναφορά πως αυτά κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...