Σε μια εποχή που οι Αμερικανοί αισθάνονται ότι τα πάντα βγαίνουν από τα χέρια τους, ο κόσμος στις ΗΠΑ προτιμά να αγοράζει “made in USA” προϊόντα. Για παράδειγμα, αν κάποιος δώσει δύο πανομοιότυπα προϊόντα, με το ένα να έχει κατασκευαστεί στη Κίνα και το άλλο να έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ, σχεδόν πάντα, οι Αμερικάνοι θα επιλέξουν το τελευταίο.

Έτσι η Mercedes διαφημίζει πως το νέο Sprinter, από τα μέσα του 2018, κατασκευάζεται στις ΗΠΑ – “Built in USA”- , αλλά σύμφωνα με έρευνα του Truth In Advertising (TINA), αποκαλύφθηκε πως η Mercedes δεν έλεγε όλη την αλήθεια και έτσι η γερμανική εταιρία αναγκάστηκε να αλλάξει την διαφημιστική της καμπάνια το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην εμπλακεί η αρμόδια αμερικανική αρχή, Federal Trade Commission (FTC) και της επιβάλει κάποιο πρόστιμο.

Η Mercedes διαφήμιζε πως το νέο Sprinter κατασκευάζεται στο νέο της εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα. Ωστόσο η διεξοδική έρευνα έδειξε πως η πλειοψηφία των Sprinter που πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ δεν γίνονται στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνα, αλλά στα εργοστάσια της Mercedes σε Ντίσελντορφ και Ludwigsfelde, στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, από τα 2.390 Sprinter που ελέγχθησαν μέσω των αριθμών πλαισίων τους, το 90% κατασκευάστηκε στη Γερμανία και μόλις το 10% στη Νότια Καρολίνα.

Η Mercedes-Benz συμφώνησε να σταματήσει να χρησιμοποιεί την φράση “Built in USA” στην διαφημιστική καμπάνια του Sprinter, αλλά και να αφαιρέσει κάθε αναφορά πως αυτά κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.