Σε μια εβδομάδα ακριβώς, η Volkswagen θα παρουσιάσει το πέμπτο μοντέλο της οικογένειας ID. Αυτό θα ονομαστεί I.D. Roomzz, θα έχει τη μορφή concept και θα είναι το μεγαλύτερο απ’όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα η γερμανική εταιρία.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου της οικογένειας των ηλεκτρικών ID θα γίνουν στη έκθεση της Σαγκάη, με το I.D. Roomzz να έχει τη μορφή ενός μεγάλου ηλεκτρικού SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το ID Crozz Coupe. Έτσι, η έκδοση παραγωγής του θα τεθεί απέναντι στο Tesla Model X και τα άλλα αντίστοιχα μοντέλα.

Αυτή θα παρουσιαστεί σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα και αρχικά θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Κίνας και της Αμερικής, για να ακολουθήσει η Ευρώπη το 2024. Το I.D. Roomzz concept θα είναι επταθέσιο, με τρεις σειρές καθισμάτων και παρότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα προσφέρει τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της ID οικογένειας.

Να θυμίσω, η ID οικογένεια των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της VW περιλαμβάνει το ID hatch, το ID Crozz, το ID Crozz Coupe, το ID Buzz, το ID Buzz Cargo και το ID Vizzion sedan.