Στην έκθεση της Σαγκάη, που ανοίγει τις πύλες της στις 16 Απριλίου, η Volkswagen θα αποκαλύψει το πέμπτο μοντέλο της οικογένειας ID. Αυτό θα ονομαστεί ID Lounge, θα έχει τη μορφή concept και θα είναι το μεγαλύτερο απ’όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα η γερμανική εταιρία.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το ID Crozz Coupe (φωτογραφία), και όταν βγει στην παραγωγή θα τεθεί απέναντι στο Tesla Model X, και τα άλλα αντίστοιχα μοντέλα. Το VW ID Lounge concept θα είναι επταθέσιο, με τρεις σειρές καθισμάτων και παρότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα προσφέρει τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της ID οικογένειας.

Η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα και αρχικά θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Κίνας και της Αμερικής, για να ακολουθήσει η Ευρώπη το 2024. Να θυμίσω, η ID οικογένεια των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της VW περιλαμβάνει το ID hatch, το ID Crozz, το ID Crozz Coupe, το ID Buzz, το ID Buzz Cargo και το ID Vizzion sedan.