Η κινέζικη Geely, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων της Volvo, της Lotus, της Polestar, της Lynk&Co, αλλά και μεγαλομέτοχος της Daimler, ανακοίνωσε την δημιουργία της Geometry, μιας νέας μάρκας που θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο στην αγορά της Κίνας, όσο και παγκοσμίως. Η Geely θέλει να γίνει μια από τις 10 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρία θα προσφέρει τουλάχιστον 10 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, με το πρώτο να είναι το Geometry A, για το οποίο η εταιρία ήδη έχει λάβει περισσότερες από 27.000 παραγγελίες από πελάτες της σε Κίνα, Σιγκαπούρη, Νορβηγία, Γαλλία κτλ. Αυτό προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 500 χλμ (στον κύκλο NEDC), με μπαταρία 61,9 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 163 άλογα με 250 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 8,8 δευτερόλεπτα, με την μπαταρία να φορτίζει με χρήση ταχυφορτιστή από το 30 στο 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Το μοντέλο εξοπλίζεται και με το σύστημα L2+ που διαθέτει αυτόνομο φρενάρισμα, σύστημα αναγνώρισης πεζών και ενεργό cruise control που λειτουργεί σε ταχύτητες έως 150 χλμ/ώρα.