Οι Γερμανικές αρχές εξετάζουν 60.000 Mercedes GLK για παράνομο λογισμικό

Σχετικά άρθρα

H γερμανική αρχή ασφάλειας οχημάτων, η KBA, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα σε περισσότερα από 60.000 Mercedes GLK, μιας και έχει την υποψία πως αυτά εξοπλιζόταν με παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων των diesel κινητήρων τους.

Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί εξετάζουν τις GLK 220 CDI που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2012 και 2015, μιας και δοκιμές της KBA έδειξαν πως είχαν τους ρύπους που ανακοίνωσε η Mercedes, μονάχα όταν ενεργοποιούταν κάποια λειτουργία.

Η συγκεκριμένη λειτουργία αφαιρέθηκε αργότερα κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης λογισμικού που έκανε η εταιρία, με εκπρόσωπο της Daimler να δηλώνει πως συνεργάζεται πλήρως με την KBA, ενώ πρόσθεσε πως η Mercedes είχε συμμορφωθεί με την διαδικασία που συμφωνήθηκε με την KBA και το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών, όταν ανακάλεσε 3 εκατομμύρια οχήματα της στην Ευρώπη για να τοποθετήσει νέο λογισμικό για την μείωση των εκπομπών NOx.

Ο ισχυρισμός ότι θέλαμε να κρύψουμε κάτι με το μέτρο εθελοντικής ανάκλησης είναι λανθασμένο,

δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...