Επίσημο: Το Rally Dakar στη Σαουδική Αραβία από το 2020

Σχετικά άρθρα

Αυτό που κυκλοφόρησε ως φήμη πριν δυο εβδομάδες επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα σήμερα από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα ASO (Amaury Sport Organization), και από το 2020 ο θρυλικός αγώνας αντοχής του Dakar θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σαουδικής Αραβίας, κλείνοντας ένα κεφάλαιο 11 χρόνων που γινόταν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία αναμένεται να έχει πενταετή διάρκεια, με την τελευταία να γεμίζει τα ταμεία της ASO με 15 εκατ. δολάρια, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τον αγώνα. Τα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας ήταν 5 φορές περισσότερα από αυτά που πρόσφεραν οι αρχές της Χιλής (3 εκατ. δολάρια), ενώ πρόταση για να πάρουν το Rally Dakar έκανε τόσο η Κίνα, όσο και οι χώρες της Βορείου Αφρικής.

Ο αγώνας του 2020 θα διεξαχθεί αποκλειστικά στα περίπου 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια ερήμου της Σαουδικής Αραβίας, ενώ αυτοί των 2021-2024 θα διεξαχθούν τόσο στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας όσο και στα εδάφη της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο διευθυντής του αγώνα, David Castera, ο οποίος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα μόλις τον περσινό Μάρτιο, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και να σχεδιάσουμε έναν αγώνα σε τόσο ιδιαίτερα μέρη, αλλά και σε διαδρομές που θα αποτελέσουν πρόκληση για όλους. Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία από επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Οι αγώνες Ράλλυ Raid θα βρεθούν σε ειδικές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία τους.

Από την πλευρά του ο Πρίγκηπας Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, πρόεδρος της Ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε:

Πάντα ήθελα να λάβω μέρος στο Ράλλυ του Ντακάρ και από τη στιγμή που δεν κατάφερα να εκπληρώσω αυτή μου τη φιλοδοξία, αποφάσισα να εμπλακώ σε οργανωτικό επίπεδο και να φέρω εις πέρας ένα ακόμα πιο δύσκολο εγχείρημα. Να φέρω το Ντακάρ στη Μέση Ανατολή για πρώτη φορά! Υποσχόμαστε, ότι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αγωνιζόμενοι στη μαγική και μυστηριώδη έρημο του Rub Al-Khali, θα τους συναρπάσουν.

Η ΑSO έχει ανακοινώσει ότι θα γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα του 2020 στις 25 Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου στην Al-Qiddiya, η οποία είναι κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Riyadh και φιλοξένησε αγώνα του πρωταθλήματος Formula E.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...