Τα τελευταία 11 χρόνια το Rally Dakar διεξάγεται στην Νότια Αμερική. Ωστόσο διάφορα προβλήματα ανάμεσα σε Χιλή, Αργεντινή και Περού, είχε ως αποτέλεσμα ο φετινός αγώνας να έχει μικρότερη διάρκεια και να διεξαχθεί αποκλειστικά στα εδάφη του Περού.

Φήμες θέλουν το διάσημο rally να φεύγει από τη Νότια Αμερική και να “μετακομίζει” στη Σαουδική Αραβία. Η ASO (Amaury Sport Organization), δεν έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα την διαδρομή του Rally Dakar για το 2020, με πηγές να θέλουν αυτό να διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, η οποία γέμισε τα ταμεία της ASO με 15 εκατ. δολάρια, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τον αγώνα.

Τα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας ήταν 5 φορές περισσότερα από αυτά που πρόσφεραν οι αρχές της Χιλής (3 εκατ. δολάρια), ενώ πρόταση για να πάρουν το Rally Dakar έκανε τόσο η Κίνα, όσο και οι χώρες της Βορείου Αφρικής.

Ο αγώνας του 2020 θα διεξαχθεί αποκλειστικά στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, ενώ αυτοί των 2021-2024 θα διεξαχθούν τόσο στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας όσο και στα εδάφη της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.