Η Infiniti παρουσίασε σήμερα στην έκθεση της Σαγκάη το Qs Inspiration concept, ένα πρωτότυπο σπορ σεντάν που βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ευέλικτη αρχιτεκτονική, που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Το πρωτότυπο προσφέρει μια εκδοχή για το στυλ ενός σπορ σεντάν, στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, αλλά και μια προεπισκόπηση για τα επόμενα μοντέλα παραγωγής της Infiniti, αρχής γενομένης από τα Q50 και Q70.

Βασισμένο στο DNA της Infiniti, το Qs Inspiration επιβεβαιώνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματά της, εμπνευσμένο από την τέχνη και την σύγχρονη αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας. Στο εσωτερικό, η μινιμαλιστική καμπίνα διαθέτει δύο ξεχωριστές ζώνες: ένα οδηγοκεντρικό cockpit και ένα ευχάριστο εσωτερικό για τους επιβάτες, που αξιοποιεί στο έπακρο τις μεγάλες εσωτερικές διαστάσεις.

Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί μια σειρά νέων δυνατοτήτων για τα sedan, με νέους κινητήρες και αρχιτεκτονικές πλαισίου, που μας αφήνουν να φανταστούμε πώς αυτός ο τύπος αυτοκινήτου θα μπορούσε να αναζωογονηθεί και να προσαρμοστεί, ώστε να ταιριάζει στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τις προτιμήσεις των οδηγών,

δήλωσε ο Christian Meunier, πρόεδρος της Infiniti.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Infiniti θα κατασκευάζεται στη Κίνα. Θα είναι ένα σπορ σεντάν, το οποίο θα βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα 3 χρόνια και θα βασίζεται στο Qs Inspiration Concept.