Η Toyota παρουσιάζει το νέο Proace City που αποτελεί το “αδερφάκι” των Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της PSA στο Vigo της Ισπανίας, εκεί όπου κατασκευάζονται επίσης τα Partner και Berlingo.

Το βαν είναι διαθέσιμο σε πέντε και επτά θέσεις, αλλά και ως επαγγελματικό. Προσφέρεται σε δύο παραλλαγές, με μήκος 4,4 μέτρα και 4,7 μέτρα με την πρώτη να μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα έως 3,1 μέτρα και την δεύτερη έως 3,4 μέτρα. Έχει ωφέλιμο φορτίο από 650 έως 1.000 κιλά, με χώρο αποσκευών 3,3 έως 4,3 κυβικών.

Στο εσωτερικό του συναντάμε οθόνη αφής 8″, συμβατή με Android Auto, Apple Carplay και Mirrorlink. Επίσης υπάρχει head-up display, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων και κάμερα οπισθοπορείας.

Μηχανικά εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 75 έως 130 ίππων που συνδυάζονται με 5-τάχυτο, 6-τάχυτο και 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας το μοντέλο φέρει συστήματα όπως τα Pre-Collision, Road Sign Assist, Lane Keep Assist, Cruise Control, Automatic High Beam, Sway Warning, Road Sign Assist, Adaptive Cruise Control και Blind Spot Monitor.

Οι πωλήσεις του Toyota Proace City θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του 2020.