Μιλώντας χθες στην ημερίδα των επενδυτών για την αυτόνομη τεχνολογία της Tesla, που έγινε χθες στο Palo Alto της California, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX είπε ότι η επιλογή ενός άλλου αυτοκινήτου εκτός της Tesla είναι μια κακή επιλογή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το βασικό μήνυμα που θα πρέπει να καταλάβουν οι καταναλωτές σήμερα είναι ότι είναι οικονομικά παράλογο να αγοράσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα Tesla. Θα είναι σαν να έχεις στην κατοχή σου ένα άλογο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Δεν έχω πρόβλημα αν θέλετε να έχετε ένα άλογο. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι αγοράζεται κάτι με αυτή την προσδοκία.

Και επανέλαβε:

Εάν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει το hardware για πλήρη αυτόνομη οδήγηση, είναι σαν να αγοράζετε ένα άλογο. Και τα μόνα αυτοκίνητα που έχουν το hardware για πλήρη αυτόνομη οδήγηση είναι τα Tesla.

Σύμφωνα με τον Musk το 2020 θα κυκλοφορούν στον κόσμο 1 εκατομμύριο ρομποτικά ταξί, εννοώντας ότι όλα τα αυτοκίνητα που θα έχει πουλήσει η Tesla θα μπορούν να κινηθούν αυτόνομα.