Η JAC-Volkswagen θα κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η κοινοπραξία της Volkswagen στη Κίνα, η JAC-Volkswagen θα επενδύσουν 750 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην πόλη Χεφέι της Κίνας.

Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 100.000 αυτοκινήτων.

Το πρώτο μοντέλο της κοινοπραξίας θα είναι το SOL E20X που παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο σε μορφή πρωτότυπου προ-παραγωγής. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 116 ίππων (85 kW) και 270 Nm ροπής, με την ηλεκτρική του αυτονομία να ανακοινώνεται στα 300 χλμ., χωρίς να έχει γίνει γνωστή η χωρητικότητα της μπαταρίας του.

Στόχος της VW είναι να κατασκευάσει 22 εκατ. ηλεκτρικά μοντέλα μέσα σε βάθος δεκαετίας, με τα μισά να κατασκευάζονται στη Κίνα. Μέσα στο έτος η VW θα παρουσιάσει 13 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...