Η Toyota άνοιξε το μικρό Nurburgring στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Ο ιαπωνικός κολοσσός αντιμετωπίζει πρόβλημα με την διαθεσιμότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ανάπτυξης της στην Ιαπωνία, και γι’αυτό στις αρχές του 2018 αγόρασε μια έκταση 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην περιφέρεια Aichi, με σκοπό να κατασκευάσει 11 διαφορετικές διαδρομές δοκιμών, για πρώτη φορά στην Ιαπωνία από το 1984.

Τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε εν μέρει το τεχνολογικό κέντρο Shimoyama, η νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκεται στην καρδιά της Toyota City στην περιφέρεια Aichi, της Ιαπωνίας. Οι εγκαταστάσεις του τεχνολογικού κέντρου βρίσκονται σε μια έκταση 6,5 τ.χλμ. και φιλοξενούν ειδικές διαδρομές για δοκιμές, ευθείες για δοκιμές υψηλής ταχύτητας, εγκαταστάσεις ανάπτυξης οχημάτων και μια πίστα. Η τελευταία αποτελεί μινιατούρα του Nurburgring, έχει μήκος περίπου 5,3 χλμ. και υψομετρική διαφορά σχεδόν 76 μέτρων, ενώ διαθέτει ευρύ φάσμα στροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 άτομα έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται στη νέα πίστα δοκιμών, που αποτελούνται κυρίως από οδηγούς δοκιμών.

Οι εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν το 2023, όταν και θα απασχολούν πάνω από 3.000 άτομα. Αυτές θα συνυπάρχουν με την πρώτη ιδιωτική πειραματική μονάδα της Toyota στο βόρειο ιαπωνικό νησί Hokkaido, που θα χρησιμοποιείται κυρίως για δοκιμές σε ψυχρό κλίμα.

Οι δαπάνες για το τμήμα R & D της Toyota θα αυξηθούν κατά 40% τα επόμενα πέντε χρόνια, σε συνολικά 21,8 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...