Η Tesla μηνύθηκε για το δυστύχημα με το Model X

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2018 ο 38χρονος μηχανικός της Apple, Walter Huang, έχασε τη ζωή του όταν τράκαρε με το Tesla Model X του, το οποίο είχε ενεργοποιημένο το Autopilot.

Η οικογένεια του Huang μήνυσε την Tesla, κατηγορώντας την πως αιτία του δυστυχήματος ήταν το Autopilot. Η Tesla έχει κατηγορήσει τον οδηγό, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB), στην προκαταρκτική της έκθεση ανέφερε πως το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο, με το αυτοκίνητο να κινείτο με 120 χλμ/ώρα τη στιγμή του δυστυχήματος. Το Autopilot είχε ενεργοποιηθεί συνολικά 4 φορές μέσα στα 32 λεπτά της διαδρομής, ενώ η λειτουργία υποβοήθησης του οδηγού ήταν ενεργοποιημένη τα τελευταία 18 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα πριν από το ατύχημα.

15 λεπτά πριν το ατύχημα, τα συστήματα του Model X ειδοποίησαν τον οδηγό με δύο οπτικές και μια ακουστική προειδοποίηση, προτρέποντας τον οδηγό να βάλει τα χέρια στο τιμόνι, αλλά αυτός δεν το έκανε.

Οκτώ δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση, το αυτοκίνητο ακολουθούσε ένα προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα 104 χλμ/ώρα. Επτά δευτερόλεπτα πριν από το ατύχημα, το Model X άρχισε να κινείται αριστερά, ενώ συνέχισε να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα. Στα 6 δευτερόλεπτα, το Tesla δεν ακολουθούσε πλέον άλλο όχημα, ενώ ο οδηγός δεν είχε τα χέρια στο τιμόνι τα τελευταία κρίσιμα 6 δευτερόλεπτα πριν συμβεί το ατύχημα.

Τρία δευτερόλεπτα πριν συμβεί η σύγκρουση, το Tesla Model X κινούνταν με 120 χλμ/ώρα. Κατά τη σύγκρουση, το σύστημα έκτακτου φρεναρίσματος και αλλαγής κατεύθυνσης δεν ενεργοποιήθηκαν.

Μετά τη σύγκρουση με την μπαριέρα, το Tesla Model X τράκαρε με δύο άλλα αυτοκίνητα. Η μπαταρία 400-volt του αυτοκινήτου πήρε φωτιά κατά τη σύγκρουση. Η φωτιά έσβησε μέσα σε 10 λεπτά από τους πυροσβέστες, αλλά οι μπαταρίες ξαναπήραν φωτιά την ίδια μέρα, όπως και πέντε ημέρες μετά το ατύχημα.

Η υπόθεση όπως καταλαβαίνεις θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΠηγήForbes,com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...