Έτοιμο το Einride T-pod, το ηλεκτρικό αυτόνομο φορτηγό

Σχετικά άρθρα

Η σουηδική Einride έχει ξεκινήσει την παραγωγή του T-pod, ενός αυτόνομου ηλεκτρικού φορτηγού που δεν διαθέτει τιμόνι, πεντάλ, ούτε καν παράθυρα.

Το όχημα έχει μήκος κοντά στα 7 μέτρα, δεν διαθέτει καμπίνα οδηγού, ζυγίζει κοντά στους 20 τόνους με γεμάτο φορτίο, ενώ μπορεί να χειριστεί και απομακρυσμένα.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 15 κανονικού μεγέθους παλέτες, έχοντας αυτονομία 200 χλμ και το όχημα θα μπαίνει σε “χειροκίνητη” λειτουργία, όταν κινείται εντός κατοικημένων περιοχών. Ο χειριστής μάλιστα θα μπορεί να ελέγξει συγχρόνως περισσότερα από ένα οχήματα, αν κριθεί αναγκαίο.

Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2020 να προσφέρει 200 T-pod που θα καλύπτουν την διαδρομή μεταξύ Gothenburg-Helsingborg. Παράλληλα ετοιμάζει και σταθμούς φόρτισης κατά την διαδρομή.

Στόχος της εταιρίας είναι τα T-Pod να μεταφέρουν περίπου 2 εκατ. παλέτες ετησίως, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 έως και 33.000 τόνους. Έως το 2035 η Einride θέλει το 20% των οδικών μεταφορών της Σουηδίας να γίνεται με T-Pod.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...