Τα ride sharing, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τα ταξί είναι πιο βρώμικα από το καπάκι της τουαλέτας

Σχετικά άρθρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως το καπάκι της τουαλέτας είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα στη Γη, αλλά η αλήθεια είναι πως το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου, το τιμόνι του αυτοκινήτου σου, ακόμη και η οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, πιθανός να περιέχει πολύ περισσότερα βακτήρια.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα ενοικιαζόμενα, τα ride-sharing/ride-hailing αυτοκίνητα και τα ταξί είναι πολύ βρώμικα στην ζώνη ασφαλείας, στην λαβή της πόρτας και στα κουμπιά των παραθύρων, με τις αποικίες βακτηρίων “να κάνουν πάρτι” στα συγκεκριμένα μέρη.

Για να πάρεις ένα μέτρο σύγκρισης, στο κάθισμα μιας τουαλέτας συναντάμε περίπου 171 CFU/τ.εκ (αποικίες βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό), ενώ στα παραπάνω οχήματα, μετρήθηκαν έως και 5.054.000 CFU (στα παράθυρα των παραθύρων ενός ride sharing αυτοκινήτου).

ΠηγήNetquote.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Tesla κλείνει το εργοστάσιο της Γερμανίας για “μια ημέρα”

Ο διευθυντής του εργοστασίου της Tesla στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο, Andre Thierig, έκανε γνωστό ότι στις 10 Μαΐου θα υπάρξει μια προγραμματισμένη διακοπή...

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...