Το τιμόνι ενός αυτοκινήτου είναι τέσσερις φορές πιο βρώμικο από το καπάκι της τουαλέτας

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, διαπιστώθηκε πως μόλις το 32% των ιδιοκτητών καθαρίζουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους 1 φορά τον χρόνο, ενώ το 12% δήλωσε πως δεν το κάνει ποτέ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι μεταξύ των πιο βρόμικων σημείων που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος, πιο βρώμικο και από το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας.

Συγκεκριμένα, το τιμόνι ενός αυτοκινήτου είναι τέσσερις φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα τουαλέτας μιας δημόσιας τουαλέτας. Σύμφωνα με την έρευνα, στα τιμόνια συναντάμε 629 CFU/τ.εκ (αποικίες βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό). Αντίθετα, στο κάθισμα μιας τουαλέτας συναντάμε 172 CFU, στην οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου συναντάμε 100 CFU, ενώ στα κουμπιά ενός δημόσιου ασανσέρ 313 CFU.

Εκτός από το τιμόνι, τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα αυτοκίνητο είναι επίσης οι ποτηροθήκες (506 CFU), οι ζώνες ασφαλείας (403 CFU), οι χειρολαβές των πορτών (256 CFU), ο επιλογέας ταχυτήτων (115 CFU) και ο επιλογέας έντασης του ηχοσυστήματος (99 CFU).

Το πιο βρώμικο όμως αντικείμενο που μπορεί να πιάσει ένας οδηγός και να μην γνωρίζει πως είναι τόσο βρώμικο, είναι η μάνικα μιας αντλίας καυσίμου σε ένα πρατήριο, στην οποία συναντάμε 2 εκατ. CFU. ενώ στα κουμπιά της αντλίας συναντάμε 2,6 εκατ. CFU.

Συνήθως στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου συναντάμε βακτήρια σταφυλόκοκκου και προπιονιβακτήρια, ενώ κατά μέσο όρο υπάρχουν περίπου 700 διαφορετικά βακτήρια που ζουν μέσα στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μόλυνσης με βακτήρια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι όταν κάποιος τρώει μέσα σε αυτό. Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας μπορείς να τα δεις στο infographic που ακολουθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr