Επίσημο: Renault Arkana

Σχετικά άρθρα

Τον Αύγουστο το 2018 η Renault παρουσίασε το Arkana σε μορφή πρωτότυπου προπαραγωγής. Σήμερα η εταιρία μας δείχνει την έκδοση παραγωγής του coupe-crossover μοντέλου της που συνδυάζει την κομψότητα ενός πολυτελούς sedan με τη στιβαρότητα ενός SUV.

Παρότι το Arkana θεωρείται παγκόσμιο μοντέλο, αυτό θα είναι το κλειδί για την αύξηση των πωλήσεων της Renault στη Ρωσία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της εταιρίας πίσω από τη Γαλλία. Επίσης, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό του Groupe Renault “Drive the Future”, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της διεθνούς ανάπτυξης, τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας και κυρίως την αύξηση των διεθνών πωλήσεων στις 5 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2022.

Με αυτό η γαλλική εταιρία μας δείχνει έναν μοναδικό σχεδιασμό για την κατηγορία του, αυτή των μικρομεσαίων (C segment) SUVs. Όπως ξέρεις, η κατηγορία αυτή είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη και δυναμική της αγοράς αυτοκινήτου ευρύτερα. Το Arkana προβάλει ένα διττό χαρακτήρα, με το όνομά του να προκύπτει από το λατινικό «Arcanum», που σημαίνει «μυστικό», μία λέξη που χρησιμοποιούταν για αιώνες προκειμένου να υποδηλώσει γεγονότα και φαινόμενα ιδιαίτερης σημασίας. Η ονομασία αυτή υποδηλώνει τη μοναδικότητα του μοντέλου, καθώς και τον μαγνητισμό που εκπέμπει μέσα από το πρωτοπόρο πνεύμα του.

Το μοντέλο διαθέτει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ τα πληθωρικά φτερά που φιλοξενούν τους μεγάλους τροχούς των 19 ιντσών, υπόσχονται ευχέρεια κίνησης σε ποικιλία εδαφών. Η κομψότητα του υπογραμμίζεται από την ψηλή γραμμή των ώμων του αμαξώματος, τον coupe σχεδιασμό του, τα πλευρικά χρωμιωμένα διακοσμητικά αλλά και την πανοραμική γυάλινη οροφή.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Laurens Van den Acker, αντιπρόεδρος εταιρικού σχεδιασμού του Groupe Renault:

Κατά το σχεδιασμό σεβαστήκαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Renault, δημιουργώντας ένα δυνατό design, με έντονο χαρακτήρα αλλά και αισθησιασμό που περιβάλλεται από μία αύρα γαλλικής αισθητικής.

Το νέο μοντέλο θα παράγεται και θα διατίθεται σε πολλές διαφορετικές χώρες παγκοσμίως. Ξεκινώντας από τη Ρωσία μέσα στο 2019, η παραγωγή και η διάθεσή του θα εξαπλωθεί αργότερα στην Ασία και σε άλλες περιοχές, υιοθετώντας τον ίδιο σχεδιασμό, αλλά με προϊοντικές εφαρμογές προσαρμοσμένες στις εκάστοτε τοπικές ιδιαιτερότητες.

Το αυτοκίνητο προσφέρει χώρο αποσκευών 508 λίτρων, που μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει και τα 1.333 λίτρα. Μηχανικά προσφέρεται με τον νέο 1.300άρη 150 ίππων που συνεργάζεται με ένα CVT κιβώτιο, που η Renault το ονομάζει X-Tronic. Η κίνηση στέλνεται στους μπροστά τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Επίσης υπάρχει και ένας 1.600άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 115 ίππων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...