Σήμερα. Τρίτη 28 Μαΐου, Γερμανοί εισαγγελείς, 10 οικονομικοί επιθεωρητές και 176 αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένες έρευνες στις εγκαταστάσεις της Porsche σε Βέισαχ και Στουτγάρδη, στα γραφεία ενός οικονομικού συμβούλου στη Στουτγάρδη και στα γραφεία οικονομικών συμβούλων, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης για διαφθορά και κατάχρηση, η οποία όμως δεν σχετίζεται με το Dieselgate

Όπως αναφέρει η εισαγγελία της Στουτγάρδης, υπήρξε διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε οικονομικό σύμβουλο και καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche. Σύμφωνα με φήμες, ο άνθρωπος που φέρεται να δωροδόκησε τον οικονομικό σύμβουλο ήταν ο CEO της εταιρίας, Oliver Blume, έτσι ώστε μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να καταχράστηκαν κεφάλαια της εταιρίας.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται συγκεκριμένος υπάλληλος, καθώς υπάρχουν υποψίες για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε οικονομικό σύμβουλο της Porsche AG με αντάλλαγμα την εμπιστοσύνη του, δήλωσε η εισαγγελία. Έξι άτομα, εκ των οποίων τα πέντε εργάζονται στην Porsche, ενδέχεται να διωχθούν ποινικά για “κατάχρηση εμπιστοσύνης”. Επίσης, συγκεκριμένα ονόματα managers της Porsche διερευνώνται για κατάχρηση εμπιστοσύνης και για “δυσανάλογες” πληρωμές σε μέλος που εργάζεται στο Συμβούλιο της Porsche.

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι οι εισαγγελείς κατάσχεσαν έγγραφα από τα γραφεία της και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Η κατάχρηση χρημάτων αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Γερμανία και μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως 10 ετών.