Την περασμένη Δευτέρα η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της Σειρά 1, με την μεγαλύτερη αλλαγή της να είναι το γεγονός πως πλέον το μοντέλο είναι προσθιοκίνητο.

Στο video που ακολουθεί θα δεις τον Domagoj Dukec, επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, να μας εξηγεί κάθε λεπτομέρεια του σχεδιασμού του μοντέλου. Ξεχωρίζει η μεγαλύτερη γρίλια που για πρώτη φορά σε αυτό μοντέλο, τα δύο νεφρά “συγχωνεύονται” στο μέσο τους, και στην M135i xDrive έκδοση οι κλασσικές κάθετες μπάρες έχουν αντικατασταθεί με ένα περίοπτο τρισδιάστατο σχέδιο πλέγματος εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Οι προβολείς διαθέτουν αμυγδαλωτό σχήμα και έχουν ελκυστικό σχεδιασμό που προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια νέα και νεανική αίσθηση. Τα προαιρετικά full-LED φωτιστικά σώματα φέρουν το νέο σχέδιο για τα φώτα ημέρες και διαθέτουν ένα ιδιαίτερα μοντέρνο σχήμα. Ο σχεδιασμός των προφυλακτήρων διαφέρει από τις “απλές” εκδόσεις με την M135 xDrive, στην οποία υπάρχουν μεγαλύτεροι αεραγωγοί και μαύρες λεπτομέρειες.

1

Παρατηρώντας το προφίλ της νέας Σειράς 1, εκεί ξεχωρίζει η σαφώς καθορισμένη “μύτη καρχαρία” της BMW και το σφηνοειδές σχήμα του αμαξώματος που κορυφώνεται στην τρίτη κολόνα με το παραδοσιακό Hofmeister kink. Ένας μικρός αριθμός ζωηρών και ακριβέστατων γραμμών μαζί με τολμηρές ανάγλυφες επιφάνειες προσδίδουν στη νέα Σειρά 1 μια αθλητική εμφάνιση, με μια χαρακτηριστική γραμμή να διατρέχει όλο το προφίλ και να βρίσκεται κάτω από τις χειρολαβές. Τα καθοριστικά στοιχεία του πίσω μέρους είναι το αρκετά πλατύ κατώτερο τμήμα του και το κωνικό αποτέλεσμα ανεβαίνοντας προς τα πάνω.

2Διάβασε επίσης

Επίσημο: Νέα BMW Σειρά 1

Αυτό δημιουργεί μια εντυπωσιακή όψη, που δίνει στο αυτοκίνητο μια στιβαρή στάση στο δρόμο. Τα πλατιά πίσω φώτα δύο επιπέδων ενισχύουν αυτήν την εντύπωση και έχουν μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση, με την ανάγλυφη εμφάνιση και λεπτή μορφή τους. Τα προαιρετικά full-LED πίσω έχουν γραφικά σχήματος “L”, που σχηματίζουν ένα ενιαίο, λεπτό στοιχείο φωτός με ένα εντυπωσιακό τελείωμα στα πλευρά.

3

Οι απολήξεις της εξάτμισης με διάμετρο 90 χιλιοστών (ή 100 χιλιοστόμετρα στην M135i xDrive) ολοκληρώνουν την σπορ σφραγίδα του πίσω μέρους. Τέλος, η Σειρά 1 είναι διαθέσιμη με μια σειρά από καινούριες ζάντες αλουμινίου, ξεκινώντας από 16 ίντσες σε διάμετρο και φτάνουν τις 19 ίντσες, οι οποίες γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες ως προαιρετική επιλογή.